VIDEO Marş pe străzile Buzăului, pentru susţinerea adopţiilor şi împotriva avortului

VIDEO Marş pe străzile Buzăului, pentru susţinerea adopţiilor şi împotriva avortului

Au ţinut să transmită mesajul împotriva avortului buzoieni de toate vârstele   FOTO: Iulian Bunilă

Peste 500 de credincioşi din Buzău şi câteva zeci de preoţi au pornit într-un marş al tăcerii, după ce s-au adunat şi s-au rugat în faţa unei biserici din Parcul Crâng. Manifestaţia a culminat cu un popas în faţa Maternităţii, prilej cu care participanţii au spus „Tatăl Nostru”, pentru pruncii nenăscuţi.

 
Au ţinut să transmită mesajul împotriva avortului mămici de toate vârstele. Mariana Ciobanu, de 44 de ani, mărturiseşte că viaţa i s-a schimbat în rău, după experienţa renunţării la o sarcină, iar liniştea sufletească şi-a recăpătat-o abia după ce a dat naştere unui băieţel.
 
Printre participanţi s-au aflat şi Valentina şi Mihăiţă, doi tineri căsătoriţi recent. Au un bebeluş de numai câteva luni şi îl aşteaptă şi pe al doilea. Mama spune că nu va renunţa la nicio sarcină, în ciuda greutăţilor financiare cu care se confruntă familia.
 
Pe parcursul traseului de peste cinci kilometri, pe străzile importante ale oraşului, alaiul de credincioşi s-a oprit în faţa mai multor biserici, pentru a le închina o rugăciune copiilor nenăscuţi.
 
„Marşul pentru viaţă”, de încurajare a naşterilor, a fost organizat cu girul ÎPS Ciprian Câmpineanu, arhiepiscop al Buzăului şi Vrancei.
 
Citeşte şi: 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările