VIDEO Judeţul Buzău are parte atât de ploi interminabile şi vânt dar şi de ninsori în partea de nord

VIDEO Judeţul Buzău are parte atât de ploi interminabile şi vânt dar şi de ninsori în partea de nord

Ploaia a pus stăpânire pe Buzău

Vremea rea îşi face de cap şi în judeţul Buzău. Dacă la Bisoca, în zona de munte, s-a aşternut un strat de zece centimetri de zăpadă, în restul teritoriului ploaia şi rafalele de vânt dau bătăi de cap autorităţilor şi populaţiei deopotrivă. În municipiul Buzău, vântul a pus la pământ câţiva copaci şi bannere iar mai multe străzi sunt acoperite cu apă.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În Buzău plouă neîncetat de mai bine de 30 de ore iar vântul suflă cu putere în rafale de peste 50 de kilometri pe oră. Un nuc s-a înclinat periculos pe strada Şantierului iar un alt copac, un plop, a căzut peste un autoturism parcat în curtea Spitalului Judeţean Buzău. Proprietarul maşinii s-a ales cu pagube serioase şi speră să recupereze daune de la conducerea spitalului.
 
Pe mai multe străzi din oraş s-au format bălţi dintr-o bordură în alta, din cauză că reţeaua de canalizare preia cu greu debitul de apă pluvială. 
 
De la instituirea Codului Galben cantitatea de precipitaţii căzută peste judeţ depăşeşte 50 de litri pe metru pătrat. Viteza vântului atinge, la rafală, 75 de kilometri la oră în zona de câmpie. Până la această oră au fost semnalate deranjamente la reţelele de electricitate din trei comune, între care Bisoca, în zona de munte a judeţului. Aici ninge de la ora 8 dimineaţa iar stratul de zăpadă a ajuns la zece centimetri.
 

Iată efectele ploii şi ale vântului până la această oră:

Municipiul BUZĂU
 
– 1 hală inundată – SC EUROMASTER SRL, şoseaua Spătarului;
- pe strada Şantierului un nuc aplecat, existând posibilitatea de a pune în pericol reţeaua electrică;
- un plop căzut pe un autoturism (Skoda Fabia) aflat în curtea Spitalului Judeţean Buzău
- strada Transilvaniei între SC URSUS SA şi SC Romcarbon SA – inundarea părţii carosabile.

În comuna Năieni au fost semnalate întreruperi în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor.

La C.A. Rosetti, Sat Vizireni, un copac a căzut pe partea carosabilă a drumului naţional DN 2B.

În Siriu, la ora 10.30 au fost semnalate căderi de bolovani pe partea carosabilă a drumului naţional DN 1B.

La Săpoca, satul Măteşti, un prun a căzut pe partea carosabilă a drumului judeţean DJ 203K. Situaţia a fost remediata la ora 11.40 de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Săpoca cu trei voluntari şi o drujbă.

În oraşul  Pogoanele, doi salcâmi dintr-o proprietate particulară au căzut pe o locuinţă învecinată afectând jgheaburile acesteia; încă şase salcâmi (din care 2 de dimensiuni mari) sunt în pericol de a se prăbuşi.

La Breaza un copac a căzut pe reţeaua electrică în apropierea Şcolii. 

În comunele Bisoca, Pârscov şi Cochirleanca sunt anunţate pene de curent. Un număr de 14 echipe se află pe teren pentru remedierea incidentelor, deranjamentelor şi alimentarea cu energie electrică a tuturor consumatorilor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: