VIDEO O elevă din Buzău a fost călcată de un camion, după ce a coborât din microbuzul şcolar

VIDEO O elevă din Buzău a fost călcată de un camion, după ce a coborât din microbuzul şcolar

Era aşteptată de părinţi acasă însă nu a mai ajuns. O fetiţă de 9 ani dintr-o localitate buzoiană a sfârşit sub roţile unui camion, imediat după ce a coborât din microbuzul şcolar. În mod normal copiii erau însoţiţi pe drumul către casă de un cadru didactic din şcoală care îi supravehea. Astăzi nu s-a mai întâmplat aşa. Şoferul camionului este cercetat pentru ucidere din culpă însă ancheta urmează să stabilească dacă sunt şi alţi vinovaţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Microbuzul şcolar a oprit aşa cum devenise un obicei, aproape de staţia de autobuz din localitatea Cotorca, unde nu există nici marcaj pietonal, nici trotuar. Grupul de copii a coborât şi fiecare a luat-o către casă. 
 
Cosmina, fetiţa de 9 ani a mers în faţa microbuzului şi a încercat să traverseze. Nu a apucat să facă nici doi paşi că a fost strivită de roţile unui camion care circula din spate şi a spulberat-o fără ca micuţa să aibă vreo şansă. Martori la cumplita tragedie au fost toţi colegii copilei iar părinţii lor spun că sunt traumatizaţi de scena şocantă.
 
Şoferul microbuzului, sub ochii căruia s-a petrecut nenorocirea, susţine că i-a urmărit pe copii cum trec strada. ”Am văzut cum o ia fiecare în câte o parte apoi am auzit o frână puternică şi imediat am văzut nenorocirea. Eu nu am avut ce să fac, a fost foarte în scurt”, a povestit Vasile Lazăr, şoferul microbuzului.
 
Părinţii şi bunicii copilei dar şi ceilalţi localnici, înmărmuriţi de dramă, caută vinovaţii. Unii cred că şoferul microbuzului ar fi trebuit să-i lase pe copii în alt loc, unde să fie feriţi de accidente.
 
Autorităţile locale susţin că microbuzul nu a oprit lângă trecerea de pietoni tocmai pentru că aşa ceruseră părinţii. ”Zona cu trecere de pietoni e la capătul satului şi prea departe de unii dintre copii. Părinţii au fost cei care au vrut să îşi aştepte şi să ia copiii din acest loc, unde s-a întâmplat nenoriocirea”, a declarat Laurenţiu Radu, viceprimar la Glodeanu Siliştea.
 
Poliţiştii au făcut măsurători pentru a vedea dacă ar fi putut fi evitat accidentul. Cercetările însă nu se opresc aici. 
 
Şi la şcoala din Glodeanu Siliştea unde învăţa Cosmina vor fi anchete, deoarece aici exista un grafic de cadre didactice care ar fi trebuit să însoţească grupurile de copii în timpul transportului şcolar. ”Din păcate, nenorocirea se putea întâmpla şi dacă era profesor în maşină, pentru că acesta îi supraveghează numai pe durata transportului, pentru a nu-i distrage atenţioa şoferului. După ce copilul coboară din microbuz, iese şi din responsabilitatea şcolii. O să facem o anchetă pentru a vedea totuşi de ce a lipsit supraveghetorul din cel de-al doilea transport, cel în care s-a aflat şi eleva”, a declarat Ana Ecaterina Avrigeanu, directorul şcolii Glodeanu Siliştea.
 
Potrivit Inspectoratului Şcolar Buzău nu este obligatoriu ca transportul elevilor în microbuz să fie supravegheat de un cadru didactic. Acest lucru se întâmplă opţional, dacă aşa se decide la nivelul unităţii de învăţământ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


Modifică Setările