Un buzoian a supravieţuit cinci nopţi în pădurile din munţi. Cum a rezistat frigului

Un buzoian a supravieţuit cinci nopţi în pădurile din munţi. Cum a rezistat frigului

Arhivă

Bărbatul de 49 ani, din Gura Teghii, a cărui dispariţie a fost semnalată de fratele acestuia pe 5 martie, a fost depistat în localitatea Plaiul Nucului, comuna Lopătari, la peste 15 kilometri distanţă de casă. A fost găsit în pădure de şoferul unui utilaj de încărcat lemne.

Ştiri pe aceeaşi temă


Prezenţa acestuia a fost sesizată poliţiştilor de către poştaşul din Plaiul Nucului, care avea cunoştinţă de activităţile de căutare declanşate de Poliţie. El a fost observat la un magazin de unde încerca să facă rost de mâncare.

Buzoianul dispărut săptămâna trecută a fost preluat imediat de poliţişti şi încredinţat unui echipaj de la Ambulanţă, pentru a fi evaluat medical. Din primele verificări a reieşit că bărbatul nu ar fi fost victima vreunei infracţiuni.

El le-a spus poliţiştilor că, după ce a plecat de acasă spre oraşul Nehoiu, pe 5 martie, s-a rătăcit şi a pornit în sens opus pe o cărare care s-a pierdut în pădure. 

În cele cinci nopţi în care temperatura a fost foarte scăzută s-a învelit cu ramuri de pin. Doar norocul a făcut să nu întâlnească animale sălbatice în calea sa.

În cursul dimineţii de miercuri, a fost zărit de şoferul unui TAF care se întorcea din pădure. A fost preluat şi adus în satul Plaiul Nucului, sat aflat la peste 15 kilometri distanţă de Gura Teghii, localitatea de domiciliu a bărbatului. După evaluarea medicală, acesta a fost dus acasă de un echipaj de poliţie.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările