Un bebeluş, patru cadre medicale şi un ofiţer de la ISU, printre buzoienii depistaţi miercuri cu coronavirus

Un bebeluş, patru cadre medicale şi un ofiţer de la ISU, printre buzoienii depistaţi miercuri cu coronavirus

În judeţul Buzău au fost confirmate 148 de cazuri de infectare cu Coronavirus, 35 de persoane fiind declarate şi vindecate. Un bebeluş născut la începutul săptămânii, un angajat al ISU, două asistente şi două infirmiere din Spitalul Judeţean sunt printre cele mai recente cazuri de COVID-19 confirmate în judeţ.

Ştiri pe aceeaşi temă


Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în judeţul Buzău au fost confirmate în ultimele ore un număr de şapte cazuri de infectare cu COVID-19. Numărul total de cazuri pozitive la nivelul judeţului a ajuns la 148.

Cazul 142 este un nou-născut, băieţel adus pe lume la Maternitatea Buzău de o tânără de 23 de ani din Râmnicelu, sat aflat în carantină.

Femeia a ajuns luni dimineaţă la Maternitatea Buzău pentru a naşte. Pentru că venea de la Râmnicelu, zonă declarată focar de coronavirus, a fost izolată într-un salon special amenajat pentru gravide cu COVID-19. 

Femeia a născut luni după-amiază iar la scurt timp a venit şi rezultatul testului care a indicat că este infectată. Rezultat pozitiv a avut şi testul prelevat ulterior bebeluşului.

Cazul 143 este o femeie, 58 ani, internată la Secţia Boli Infecţioase, izolată în spaţiul special amenajat, cu simptome.

Următoarele cazuri din evidenţa DSP sunt patru angajate ale secţiei ORL din Spitalul Judeţean Buzău. Au între 37 şi 49 de ani şi sunt asmptomatice.
 
Cazul 148 este un bărbat de 47 ani, din municipiul Buzău, ofiţer în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău. Ancheta epidemiologică este în desfăşurare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: