VIDEO Revolta unui părinte care a observat copii într-o sală de pariuri şi păcănele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Captură video
Sursa Captură video

Patima păcănelelor şi jocurilor de noroc pare că nu mai are limite, nici de vârstă, nici în comportamentul celor căzuţi pradă mirajului unor câştiguri rapide. Un bărbat a fost înjunghiat zilele trecute în fata unei săli de jocuri din Galaţi, în urma unui conflict izbucnit în interiorul cazinoului. Din păcate, în astfel de agenţii au acces şi minorii, aşa cum reiese dintr-o filmare realizată de un părinte dintr-o localitate buzoiană.

Pe înregistrarea făcută zilele trecute de un părinte, cu telefonul mobil, apar doi adolescenţi care îşi încearcă norocul la păcănele, într-o agenţie din Cândeşti, comuna buzoiană Verneşti. 

Din discuţiile surprinse în filmare reiese că cei doi clienţi sunt minori şi că nu ar fi la prima vizită în cazinoul rural.

Adolescenţii recunosc fără nicio reţinere că au intrat cel puţin o dată în agenţii de pariuri sau chiar continuă să fie clienţii cazinourilor. 

Un sondaj realizat rapid pe străzile Buzăului arată că patru din cinci tineri de până în 18 ani au fost cel puţin o dată clienţi ai agenţiilor de pariuri ori şi-au încercat norocul la aparate.

Investitorii din industria jocurilor de noroc au simţit o creştere a apetitului oamenilor faţă de jocurile de noroc, astfel că şi-au extins afacerile în mediul rural, acolo unde populaţia tânără are încă o pondere de luat în seamă. 

Sunt localităţi peste tot în ţară unde funcţionează mai multe agenţii de pariuri sau localuri cu păcănele decât farmacii sau dispensare.  

Marius este unul dintre clienţii sălilor de jocuri de noroc din Smeeni. Recunoaşte că nu puţine au fost ocaziile de a-şi încerca norocul la păcănele sau pariuri sportive.

”Am pus şi la pariuri şi am jucat şi la păcănele. Am mai câştigat, ce-i drept, dar de mai multe ori am pierdut.  E ca un fel de drog, te face dependent şi ajungi să speri că vei câştiga sume mari. Agenţii de pariuri, de joker şi altele sunt peste tot şi sunt cele mai aglomerate. La noi, tineretul este în smartbet-ri, iar la farmacii mai intră doar bătrânii”, spune Marius. 

Psihologii spun că dependenţa de jocuri de noroc este o boală nu un viciu, care nu ţine cont de vârstă. Mulţi jucători patologici prezintă şi alte tulburări psihice, cele mai frecvente fiind cele legate de consumul de alcool, droguri.

”Este boală, fără dubiu, este tulburare de impuls, jocul patologic de noroc dus la noi şi pe fondul lipsurilor de ordin material. Dar sunt atâţia oameni care o duc modest şi nu consumă bani şi timp pe acolo. Pulsiunea de a juca, de a bea, nu se depăşeşte până efectiv nu se consumă actul în sine, până nu joacă acolo chiar dacă pleacă acasă dezamăgit şi întristat pentru că a dus poate şi ultimii bani din casă”, spune Maria Cristache, medic psihiatru. 

Patima jocurilor de noroc este atât de mare, spun specialiştii, încât cei căzuţi pradă acestui viciu pot dezvolta rapid un comportament deviant şi pot recurge la violenţe. Un exemplu este incidentul sângeros petrecut la sfârşitul lunii septembrie, în faţa unui casino din Galaţi, chiar peste drum de sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie.

Doi tineri au avut o altercaţie în sala de jocuri, iar afară unul dintre ei a fost înjunghiat. Medicii spun că era să moară. Agresorul a fost reţinut în zori. Cei doi tineri au început să se certe după un joc de noroc. Conflictul s-a mutat rapid afară, unde unul dintre ei a atacat cu cuţitul.

Vă mai recomandăm:

Sfârşit tragic pentru o fată de 13 ani, din Buzău, în timp ce-şi păzea animalele care păşteau pe calea ferată

Ce condamnare a primit bărbatul de 50 de ani care a fugit din spital înainte să afle rezultatul testului COVID-19

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite