Procurorii îl anchetează pentru zădărnicirea combaterii bolilor chiar pe epidemiologul şef din DSP Buzău

Procurorii îl anchetează pentru zădărnicirea combaterii bolilor chiar pe epidemiologul şef din DSP Buzău

Carmen Scântei a stat două săptămâni în spital

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au deschis miercuri un dosar penal privind zădărnicirea combaterii bolilor care îl vizează chiar pe şeful epidemiologilor din Direcţia de Sănătate Publică Buzău. Carmen Scântei este acuzată că şi-a continuat activitatea în instituţie după ce a aflat că este infectată cu COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă


La data de 5 august 2020, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău, a fost înregistrată  o cauză penală având ca obiect infracţiunea de „Zădărnicirea combaterii bolilor”, prevăzută de art.  352 alin. 2 Cod penal.

”S-a reţinut faptul că, în perioada 25.06.2020 - 01.07.2020, un angajat al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, nu a adoptat măsura izolării la domiciliu, deşi – la data de 25.06.2020 – intrase în contact cu o persoană confirmată ca fiind infectată cu virusul COVID-19, continuând să îşi desfăşoare activitatea profesională în cadrul instituţiei, chiar şi ulterior datei de 29.06.2020, când a fost şi aceasta testată pozitiv ca având acelaşi virus”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Cercetările penale în cauză vor fi efectuate, cu celeritate, de organele de poliţie, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Buzău precizează că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului, cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi prezumţiei de nevinovăţie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: