Premieră naţională. Bărbat de 70 de ani, vaccinat, infectat pentru a treia oară cu SARS-CoV-2

Premieră naţională. Bărbat de 70 de ani, vaccinat, infectat pentru a treia oară cu SARS-CoV-2

Arhivă adevarul.ro

Răspândirea variantei Omicron a noului coronavirus a ajuns la cote ridicate, la Buzău. Unul dintre pacienţii internaţi în secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean s-a infectat pentru a treia oară cu SARS-CoV-2.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre buzoienii diagnosticaţi în aceste zile cu COVID-19 se află un bărbat de 70 de ani, infectat pentru a treia oară cu noul coronavirus. 

Despre acest caz, medicul infecţionist Bogdan Micu spune că ar reprezenta o premieră naţională.

Primul episod de boală l-a avut în august 2021, iar al doilea, în octombrie. Posibila explicaţie oferită de medici în cazul pacienţilor reinfectaţi este că anticorpii dobândiţi prin boală nu sunt eficienţi în lupta cu o tulpină nouă. 

„Probabil că este cu Omicron, pentru că are o formă uşoară, fără afectare pulmonară. Are o stare generală bună, echilibrat. În octombrie a avut o formă medie, la prima infectare o formă uşoară”, a declarat medicul Bogdan Micu pentru sansanews.ro.

Bărbatul, internat acum în Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Buzău, este vaccinat împotriva COVID-19 cu două doze, administrate între primul şi al doilea episod de boală.

Conform Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, judeţul Buzău a înregistrat un record absolut de îmbolnăviri, de la începutul pandemiei. Este vorba despre un număr de 537 cazuri noi de infectare şi 34 cazuri de reinfectare cu COVID-19. 

Pacienţii depistaţi pozitiv, în ultimele 24 de ore, au vârste cuprinse între 5 luni şi 92 de ani. 

Având în vedere că, în ultimele 24 ore, la Buzău au fost efectuate 1.306 teste, din care 1.094 teste rapide antigen şi 212 RT-PCR, rezultă că aproape o persoană din două, care a fost testată, a fost declarată pozitivă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările