La Buzău, se apropie de 5.000 numărul persoanelor plasate în carantină instituţionalizată şi în izolare la domiciliu

La Buzău, se apropie de 5.000 numărul persoanelor plasate în carantină instituţionalizată şi în izolare la domiciliu

Peste 4.800 de persoane sunt vineri, 3 aprilie, în carantină instituţionalizată şi în izolare la domiciliu în judeţul Buzău. De asemenea, au fost aplicate 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.100 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă


Potrivit Instituţiei Prefectului situaţia se prezintă în modul următor:

328 de persoane se află în carantină;
3.487 de persoane sunt izolate la domiciliu; 
număr cazuri confirmate, la nivelul judeţului Buzău: 12;
număr persoane vindecate: 5.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului Buzău au fost angrenaţi în activităţi specifice 373 de poliţişti, peste 90 de jandarmi, 158 de poliţişti locali şi 48 de militari din cadrul MApN. 

Peste 90 de jandarmi buzoieni şi ploieşteni au acţionat pe raza judeţului, în misiuni de ordine publică la centrele de carantină, patrulare sau asigurarea protecţiei transporturilor care au tranzitat judeţul Buzău, precum şi însoţirea persoanelor către centrele de carantină instituite la nivel judeţean. 

În urma acţiunilor desfăşurate pe linia verificării  respectării măsurilor impuse de starea de urgenţă au fost aplicate un număr de 17 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 10.100 lei.

Totodată, structurile IPJ Buzău, împreună cu poliţiştii locali, au continuat activităţile de control la persoanele aflate în izolare la domiciliu, ocazie cu care au fost verificate 2242 de persoane. Cu această ocazie, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea izolării la domiciliu, în valoare totală de 7.000 de lei. 

De asemenea, au fost aplicate 308 de sancţiuni contravenţionale privind nerespectarea prevederilor din OM nr. 2/2020 şi din OM nr. 3/2020, în valoare totală de 409.000 de lei. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: