Jandarmii montani buzoieni se pregătesc în masivul Penteleu

Jandarmii montani buzoieni se pregătesc în masivul Penteleu

Jandarmi montani

În perioada 11 - 13 septembrie, jandarmii montani şi cei din cadrul grupei de acţiuni speciale de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău desfăşoară un stagiu de pregătire cu aplicabilitate în domeniul montan. Pregătirea jandarmilor are loc în masivul Penteleu și este coordonată de instructori veniți de la Sinaia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Șase instructori din cadrul Centrului de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia au venit la Buzău să îi antreneze pe jandarmii buzoieni. Stagiul de pregătire se desfăşoară în masivul Penteleu (Podu Calului-Gura Teghii) şi constă în perfecţionarea deprinderilor personalului jandarmeriei în domeniul tehnicilor montane, respectiv alpinism, salvare-evacuare montană, acordarea primului ajutor, căutarea persoanelor surprinse de avalanşă.

Activitatea se finalizează mâine, cu un exerciţiu complex de salvare persoane şi acordare de prim-ajutor în mediul montan. Pregătirea personalului jandarmeriei buzoiene vizează eventuale activităţi reale ce pot apare în zona montană ca urmare a creşterii fluxului de turişti din judeţ.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările