FOTO Gestul mărinimos al unor oameni cu suflet. Bătrâna care a locuit într-un bordei se mută în căsuţă nouă

FOTO Gestul mărinimos al unor oameni cu suflet. Bătrâna care a locuit într-un bordei se mută în căsuţă nouă

În urmă cu aproape două luni, bătrâna Eralia Grigore, de 83 de ani, din comuna buzoiană Scorţoasa, a rămas fără casă şi bani în urma unui incendiu. Şi-a făcut un bordei din pământ, nuiele şi folie de plastic cu rol de acoperiş, unde a locuit aproape două luni.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Mai mulţi voluntari mobilizaţi de autorităţile din comună i-au ridicat bătrânei o căsuţă din lemn, însă mai au nevoie de bani ca să-i racordeze locuinţa la curent şi pentru a-i izola pereţii cu polistiren.
  
Casa bătrânei Eralia Grigore, din satul Dalma, comuna Scortoasa, a ars complet la începutul lunii octombrie. Femeia de 83 de ani a ieşit la timp din locuinţă, însă nu a mai putut salva mare lucru. 
 
”Pentru a nu dormi sub cerul liber, şi-a construit din nuiele şi pământ un bordei pe care l-a acoperit cu folie. Unde ar fi trăit în condiţii de ev mediu timpuriu, dacă un grup de oameni inimoşi şi sufletişti nu s-ar fi mobilizat să îi construiască o căsuţă în care să-şi petreacă în condiţii omeneşti sărbătorile”, a scris Aurelian Manu, cel care a prezentat cazul într-o postare pe Facebook.
 
Sumele necesare ridicării căsuţei din lemn au fost strânse de la localnici şi tot din rândul lor s-au mobilizat voluntari pentru a realiza construcţia. Puţinii bani strânşi, spune Aurelian Manu în postarea sa, au ajuns, din păcate, doar pentru ridicarea structurii, realizarea acoperişului, pentru a cumpăra o sobă şi un pat şi câteva lucruri de strictă necesitate. 
 
”Pentru a conecta căsuţa la reţeaua de energie electrică ar mai fi necesară o sumă de circa 2.000 de lei. 2.000 lei pentru o priză şi un bec pentru că doamna nici nu visează la un radio, la un televizor sau la un frigider”, scrie autorul postării despre situaţia bătrânei din Dalma.
 
 
Pentru a-şi duce la bun sfârşit misiunea, voluntarii din Scorţoasa mai au nevoie de bani pentru a izola locuinţa cu polistiren şi cu un strat de tencuială aplicat peste pereţii din OSB. ”Dacă mergeţi la Vulcanii Noroioşi sau pe Valea Buzăului, faceţi un efort să o vizitaţi şi să îi oferiţi un mic ajutor; sunt doar câţiva kilometri”, este îndemnul lui Aurelian Manu.
 
Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: