FOTO Fonduri de la guvern pentru refacerea infrastructurii distruse de ploile abundente

FOTO Fonduri de la guvern pentru refacerea infrastructurii distruse de ploile abundente

Mai multe drumuri ;i poduri au fost afectate de ploi

Autorităţile din judeţul Buzău au încheiat inventarierea pagubelor produse de ploile torenţiale care au căzut zile în şir, în luna iunie, şi au produs pagube de zeci de milioane de lei. Precipitaţiile au distrus drumuri judeţene şi locale, au şubrezit un pod dar şi mai multe podeţe, îngreunând circulaţia rutieră şi izolând temporar unele localităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit Prefecturii, fenomenele meteo au condus la afectarea infrastructurii judeţene şi locale, prin eroziuni de mal, formarea de şanţuri, spălare de balast, afectarea unui pod şi a podeţelor, îngreunând circulaţia rutieră şi izolând temporar unele localităţi.

Comisii mixte constituite prin ordine ale Prefectului s-au deplasat la faţa locului şi au constatat pagubele produse de precipitaţii în judeţul Buzău şi au concluzionat că este nevoie de resurse financiare pentru execuţia de lucrări de refacere a infrastructurii.

Lucrări urgente sunt necesare la podul de pe Drumul Judeţean 102F, care traversează pârâul Slănicel, la Chiliile, dar şi la Tisău, Bozioru, Calvini, Scorţoasa, Măgura, Cislău, Cernăteşti, Beceni, Mânzăleşti, Brădeanu.

Ploile au făcut prăpăd şi la Breaza, Cozieni, Buda, Verneşti, Unguriu, Năeni, Pietroasele, unde au fost afectate drumuri comunale, săteşti şi podeţe tubulare.

În momentul de faţă, lucrările de intervenţie urgentă nu pot fi susţinute cu fonduri de la bugetul judeţului şi din bugetele locale, motiv pentru care Instituţia Prefectului a înaintat documentaţia necesară către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei pentru a acorda un sprijin financiar în valoare de 11.500.000 lei din fondul de intervenţie aflat la dispoziţia Guvernului.

Imagini din aceeasi galerie
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: