După ce Trans Bus a trimis autobuzele urbane până în satele din Vadu Paşii, concurenţa a înjumătăţit tarifele

După ce Trans Bus a trimis autobuzele urbane până în satele din Vadu Paşii, concurenţa a înjumătăţit tarifele

Sătenii din comuna Vadu Paşii au primit joi o veste excelentă, după ce preţul biletului practicat de transportatorul regional s-a redus la jumătate, de la 5 lei la doar 2,5 lei. Măsura a venit după ce operatorul de transport care efectuează curse de la Buzău către Robeasca s-a ales cu o concurenţă serioasă din partea companiei municipale Trans Bus pe o porţiune din traseu, până în satul Stănceşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
De mai bine de un an, autorităţile din comuna Vadu Paşii se luptă  ca operatorul Primăriei Buzău,compania de transport în comun Trans Bus, să preia şi călătorii din localitatea lor.
 
Pentru ca sătenii să beneficieze de curse regulate, preţuri mici la bilete şi condiţii decente de transport, autorităţile din Vadu Paşii au colaborat cu cele din municipiul Buzău pentru a urma paşii ceruţi de legislaţie.
 
De Mărţişor, Trans Bus a început să trimită autobuze articulate în satele limitrofe din Vadu Paşii. Spre surprinderea călătorilor din zonă, a ieftinit biletele şi operatorul judeţean. 
 
Până pe 1 martie, oamenii scoteau din buzunare câte cinci lei pentru un bilet până la Buzău deşi satele cele mai îndepărtate sunt la mai puţin de 10 kilometri de municipiu.
 
”Am observat că cei care operează pe acelaşi traseu au scăzut preţul la jumătate, de la cinci lei la doi lei şi cincizeci de bani, călătoria fiind cu 50 de bani mai ieftină decât la noua companie intrată pe piaţă. Nu ştim cât va dura această situaţie însă noi nu putem decât să ne bucurăm că locuitorii comunei au şi alternative ieftine iar numărul de maşini de pe traseu a crescut considerabil. Ne-am străduit să oferim condiţii deosebite de transport şi maşini moderne cum nu au exitat până acum la noi”, ne-a declarat primarul comunei Vadu Paşii, Gheorghe Firon.
 
Comuna Vadu Paşii a devenit acţionar al companiei Trans Bus după achiziţia unei acţiuni în cadrul societăţii. Preţul unei călătorii din municipiul Buzău şi până în comuna Vadu Paşii cu autobuzele urbane va fi de 2,5 şi 3 lei, în funcţie de distanţa faţă de oraş.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: