Cum a ajuns Bambi în mâinile poliţiştilor locali din Buzău

Cum a ajuns Bambi în mâinile poliţiştilor locali din Buzău

Sursa Sindicatul Poliţiştilor Locali

Un pui de căprioară care s-a rătăcit de mamă a fost găsit, luni dimineaţă, 23 mai, pe o alee a Parcului Crâng, din municipiul Buzău. A fost luat de un cetăţean şi predat poliţiştilor locali. Gestul bărbatului nu a fost însă deloc pe placul autorităţilor, deşi intenţia a fost una bună.

Ştiri pe aceeaşi temă

Puiul de căprioară s-a rătăcit şi a ajuns pe una dintre aleile parcului, unde a fost găsit de buzoian şi dus la sediul Băncii de Resurse Vegetale.
 
De aici, o echipă a Poliţiei Locale a preluat puiul şi l-a predat reprezentanţilor Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi (AJVPS) Buzău. 
 
Poliţiştii locali care au postat pe Facebook mica întâmplare laudă intenţia cetăţeanului de a salva animalul, însă ţin să transmită că astfel de acţiuni nu sunt recomandate.  
 
”Mulţumim dl. P.D. pentru faptul ca a intervenit pentru salvarea acestui pui de căprioară, dar recomandăm ca pe viitor, cetăţenii care se vor confrunta cu o astfel de situaţie, sa apeleze autorităţile fără a muta locul puiuţilor”, a scris Sindicatul Poliţiştilor Locali.
 
Acum, reprezentanţii AJVPS Buzău vor încerca să ducă puiul în zona în care a fost găsit, astfel încât să aibă şansa de a fi găsit de mama sa. 
   

”Când căprioara sesizează prezenţa umană în zona în care are puii, se departează de ei, lăsându-i ascunşi, astfel crezând că îndepartează pericolul de ei. Dar ce ne facem că oamenii nu ţin cont de nicio regulă a regnului animal?”, transmit membrii Asociaţiei Kola Kariola.

Puii de caprioară se nasc primăvara. Timp de două săptămâni de la naştere, sunt lipsiţi de apărare şi nu-şi pot urma mama pe distanţe lungi. 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările