Basarabenii fac spectacol la Sărata Monteoru. A început Festivalul ”Zilele Chişinăului la Buzău” VIDEO

Basarabenii fac spectacol la Sărata Monteoru. A început Festivalul ”Zilele Chişinăului la Buzău” VIDEO

Sursa I. Bunilă

Peste două mii de buzoieni şi turişti au participat joi la prima ediţie a festivalului „Zilele Chişinăului la Buzău”. Evenimentul organizat de CJ Buzău, în parteneriat cu Primăria municipiului Chişinău, se desfăşoară în perioada 16-18 septembrie, în staţiunea Sărata Monteoru.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În prima zi a festivalului găzduit de statiunea Sărata Monteoru au suţinut recitaluri două cunoscute ansambluri de peste Prut.
 
Este vorba despre orchestra de muzică populară „Fraţii Advahov” şi Ansamblul de muzică uşoară „Alex Calancea Band”.
 
Ritmurile populare au fost atât de intense încât participanţii s-au prins în hore şi au jucat cu foc bătute ca la Moldova.
 
Concertele continuă vineri şi sâmbătă cu artiştii de la ansamblului etnofolcloric „Plăieşii”, cei ai Ansamblului de muzică uşoară „Vali Boghean Band” şi cei de la „Plaiurile Mioriţei”, din Buzău.
 
 
Este prima acţiune pe care cele două administraţii le organizează în comun, după semnarea acordului de înfrăţire, în urmă cu trei luni.
 
În cele trei zile de festival, vor avea loc concerte de muzică populară şi uşoară susţinute de artişti basarabeni şi buzoieni, vor fi amenajate tabere militare cu profil istoric, ateliere meşteşugăreşti şi expoziţii de pictură şi sunt programate mai multe lansări de carte.
 
Accesul este gratuit la evenimentele din cadrul festivalului, însă cu respectarea unor reguli de protecţie anti-Covid.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările