Angajaţii Spitalului Judeţean Buzău au început testările pentru Covid-19

Angajaţii Spitalului Judeţean Buzău au început testările pentru Covid-19

Arhivă

Medicii, asistentele şi infirmierele din Spitalul Judeţean Buzău vor afla dacă sunt sau nu infectaţi cu noul coronavirus. Joi dimineaţă, a început testarea a personalului din cea mai mare unitate medicală din judeţ. Demersul nu este obligatoriu, unii dintre angajaţi fiind de acord să-şi facă testul, alţii nu.

Ştiri pe aceeaşi temă


În total, Buzăul a achiziţionat 4.000 de teste rapide ce urmează să fie folosite pentru verificarea cadrelor medicale.

Kitt-urile de test au fost trimise pentru început în secţiile cele mai expuse: UPU, Boli Infecţioase, Pneumologie, Terapie Intensivă şi Chirurgie.

Subiecţilor li se recoltează o probă de salivă, iar în 15 minute se dă răspunsul, pozitiv sau negativ. 

Primii care vor afla daca au fost infectaţi sunt angajaţii de la Unitatea de Primiri Urgenţe, urmaţi de cei din secţiile de boli infecţioase şi pneumologie.

”Fiecare secţie îmi va da numărul, fiecare secţie îşi va face testarea pe personalul său propriu, iar, la sfârşit, vom şti ce şi cum, ţinând cont că aceste teste rapide au un rezultat în 15 minute”, spune directorului SJUB, Claudiu Damian.

Subiecţii care vor ieşi pozitiv vor trece imediat în izolare la Spitalul de Boli Infecţioase şi li se vor preleva probe pentru testul „adevărat”, de la Bucureşti, cu aparatul Real Time PCR.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: