Şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău, răpusă de noul coronavirus. Tatiana Gherase avea 59 de ani

Şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău, răpusă de noul coronavirus. Tatiana Gherase avea 59 de ani

Tatiana Gherase avea 59 de ani

Tatiana Gherase, şefa Inspectoratului Teritorial de Muncă Buzău, a murit la vârsta de 59 de ani, la câteva săptămâni după ce a contractat virusul SARS-CoV-2. Era internată în Spitalul Judeţean Buzău, unde putea să respire doar cu ajutorul aparatelor de ventilaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă


După ce Tatiana Gherase s-a infectat cu SARS-CoV-2, activitatea instituţiei pe care o conducea a fost suspendată pe 19 noiembrie, ITM Buzău fiind fiind declarat focar de COVID-19. 

Tatiana Gherase s-a internat atunci la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, starea de sănătate ameliorându-se în primele zile. 

Pe parcurs, pacienta a acuzat probleme respiratorii iar medicii au decis să o transfere la ATI pentru a fi conectată la aparatele de oxigen.

Decesul a survenit în noaptea de vineri spre sâmbătă, pe secţia ATI a Spitalului Judetean Buzau. Tatiana Gherase avea 59 de ani şi conducea ITM Buzău, din ianuarie 2018.

Sicriul cu trupul Tatianei Gherase va fi depus, duminică, la capela bisericii „Cuvioasa Parascheva” din cartierul Nicolae Titulescu.

Numărul deceselor cauzate de infecţia cu coronavirus în Buzău a ajuns la 181. În cel mai recent caz raportat este vorba despre un pacient în vârstă de 44 de ani se prezintă la UPU a SJU Buzău cu simptomatologie respiratorie severă. 

A fost testat şi confirmat cu SARS-CoV-2 şi transferat la SJU Brăila pe secţia ATI. Evoluţia clinică a fost nefavorabilă şi a survenit decesul. Suferea de diabet zaharat tip II şi obezitate gr. II.

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău au mai fost confirmate 54 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2. Zece pacienţi au fost diagnosticaţi în laboratoare private de analize şi 3 pacienţi au fost diagnosticaţi în unităţi sanitare din alte judeţe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările