Şanse pentru municipiul Buzău să iasă din scenariul roşu, peste două zile

Şanse pentru municipiul Buzău să iasă din scenariul roşu, peste două zile

Arhivă

O decizie în acest sens va fi luată joi, 22 aprilie, de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău. Perspectivele sunt cât se poate de optimiste, în condiţiile în care indicele infectărilor din municipiul Buzău a scăzut constant de trei zile, sub 3, după ce duminică a fost 2,99.

Ştiri pe aceeaşi temă


Ieşirea oraşului Buzău din scenariul roşu va permite deschiderea la interior a restaurantelor, cofetăriilor, caselor de pariuri, casinourilor etc.

Speranţe trag şi buzoienii care solicită redeschiderea talciocului. Târgul a fost închis doar după o ediţie, de la redeschidere, din cauza aglomeraţiei, dar şi a creşterii ratei de infectare peste 3 la mia de locuitori.

În judeţul Buzău, s-au vaccinat cu serul anti-COVID, până în acest moment, circa 72 de mii de persoane. Zilnic, sunt imunizaţi, circa 1000-1200 de buzoieni, spun reprezentanţii DSP. Mulţi sunt însă la rapel.

Deşi, interesul buzoienilor pentru vaccin a mai scăzut în ultima vreme, autorităţile de sănătate publică se declară mulţumite de ritmul în care se desfăşoară campania, la Buzău.  

Totuşi, marţi, 20 aprilie, numărul buzoienilor aflaţi pe listele de aşteptare este de aproape zece ori mai mic decât numărul vaccinurilor disponibile în platforma naţională. Practic, pe listele de aşteptare sunt 458 de persoane în timp ce vaccinuri la liber sunt 4314, cele mai multe peste 3000, fiind de la Pfizer.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările