Record de viteză pentru un tânăr care conducea prin Braşov. Celelalte probleme ale şoferilor: alcoolul şi drogurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alcool

Zilnic, poliţiştii braşoveni întâlnesc şoferi care au băut ori au consumat droguri. Unul dintre conducătorii auto opriţi de poliţişti a făcut excepţie: era treaz, dar avea 203 km/h, prin oraş

Zilnic, pe buletinul de presă emis de poliţiştii braşoveni apar informaţii legate de şoferi care au fost depistaţi în timp ce conduceau sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor. Mai mult, numărul acestor conducători auto a crescut în ultima perioadă şi pare să crească odată cu relaxarea măsurilor legate de pandemie. 

Cauza principală de producere a accidentelor rămâne viteza, dar, şi aici, radarul a surprins un şofer care rula prin Braşov cu nu mai puţin de 203 km/h! 

Tânărul de 23 de ani nu va mai putea şofa în următoarele 90 de zile şi este nevoit să plătească amenda maximă în această situaţie, prevăzută pentru depăşirea limitei de viteză cu peste 50 de km/h. 

Potrivit rezultatului testării, şoferul nu consumase băuturi alcoolice. La viteza pe care o avea prin oraş, însă, nici nu era nevoie. Alcoolul reduce viteza de reacţie şi, în cantităţi şi mai mari, induce somnolenţă şi multe alte efecte care, pentru un şofer, pot fi fatale. 

Şi mai grav este în cazul consumului de droguri, chiar dacă, în această situaţie, gama largă de substanţe interzise are o la fel de largă gamă de efecte. Există, însă, multe efecte comune ale consumului de droguri, cu repercusiuni asupra siguranţei la volan. 

„Consumul de droguri afectează, în general, funcţiile psihomotorii, atenţia distributivă, funcţiile cognitive şi abilităţile de a menţine banda de circulaţie. În funcţie de categoria de droguri, sunt induse efecte de genul relaxării, euforiei, dezorientării, alterării percepţiei spaţiu/timp, somnolenţei, paranoiei, distorsionării imaginii, creşterii ritmului cardiac sau iritabilităţii”, a explicat Anda Samson, reprezentant Agenţia Naţională Antidrog Braşov.

Astfel, un şofer care conduce cu viteză excesivă, unul care a consumat băuturi alcoolice sau unul sub influenţa drogurilor sunt adevărate bombe cu ceas în trafic. Pentru ca numărul celor care urcă la volan după ce consumă astfel de substanţe să se reducă, poliţiştii au derulat mai multe campanii de prevenire. Poliţiştii fac tot timpul verificări ale conducătorilor auto din punct de vedere al consumului de băuturi alcoolice sau substanţe interzise. Primii responsabili ar trebui să fie, însă, chiar şoferii, care pot alege o altă variantă de deplasare atunci când au consumat astfel de substanţe.

Vă mai recomandăm:

Catacombele Braşovului, transformate din depozit de muniţie în primul muzeu „new media” din România

Disensiuni în Alianţa PNL-USR-PLUS la Braşov, pe tema aeroportului. Cine a ales soluţia turnului virtual

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite