FOTO S-a inaugurat Sala Sporturilor. Prima competiţie importantă este Cupa Davis din weekend

FOTO S-a inaugurat Sala Sporturilor. Prima competiţie importantă este
Cupa Davis din weekend

Aşa arată Sala Sporturilor după o investiţie de 14,5 milioane de lei. FOTOnewsbv.ro

Investiţia în modernizarea Sălii Sporturilor s-a ridicat la 14,5 milioane de lei. 92% din fonduri au venit de la Compania Naţională de Investiţii, iar 8% de la Primăria Braşov.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sala Sporturilor este acum mult mai mare, fiind extinsă de la 4.200 la 6.154 de metri pătraţi, iar numărul de locuri în tribune a ajuns la 1.585. La competiţiile de mare anvergură se mai pot monta două rânduri de scaune suplimentare, în partea de sus a sălii, astfel că întreaga capacitate se va apropia de 1.700 de locuri. Sala acum are tribune pe ambele părţi, dar şi 66 de locuri speciale VIP.

„Pe viitor, pentru ca suprafaţa de joc să nu se degradeze vom interzice organizarea unor evenimente care presupun montarea unei scene, care ar putea deteriora parchetul. Sper să fie cât mai mulţi iubitori ai sporturilor, care să deruleze activităţi aici”, a spus primarul George Scripcaru

În incinta sălii au fost amenajate şi săli de aerobic, fitness, dar şi de forţă, care vor fi dotate cu echipamente în următoarea perioadă. La acestea vor avea acces şi braşovenii. Şi zoua din jurul sălii a fost amenajată şi s-au creat 500 de locuri noi de parcare.

Parcarea este gratuită pe timpul competiţiilor sportive, iar în restul timpul se va plăti tariful normal de parcare, 1,5 lei pe oră. Astfel, autovehiculele nu vor mai avea acces dinspre Gară spre Sala Sporturilor pe strada din faţa Poştei, între My Place şi Sala Sporturilor urmând să fie sens unic. În parcarea de lângă Bazinul Olimpic şi în Spatele Sălii Sporturilor se va putea ajunge doar din B-dul Gării.

Sala Sporturilor „D.P. Colibaşi" a intrat în reabilitare în 2011. Construită în anul 1975, Sala Sporturilor „D.P. Colibaşi" nu a suferit niciun proces semnificativ de modernizare. Primele lucrări mai serioase de reabilitare la baza sportivă au avut loc în luna februarie a anului 2005, înaintea partidelor de tenis din Cupa Davis, dintre România şi Ucraina. În acea perioadă a fost schimbat, pentru prima dată, parchetul.

citeste totul despre: