Un basarabean dat jos din autocar la Brăila a minţit că este infectat cu COVID-19 ca să ajungă în Republica Moldova

Un basarabean dat jos
din autocar la Brăila a minţit că este infectat cu COVID-19 ca să ajungă în Republica
Moldova

Foto: arhivă Adevărul

Pentru ca cetăţeanul moldovean să fie transportat în condiţii de izolare, a fost trimisă o ambulanţă SMURD care l-a transportat până la Cahul, de unde a fost preluat de o altă ambulanţă şi dus la Clinica nr. 2 a Ministerului Sănătăţii din Republica Moldova.

Ştiri pe aceeaşi temă

În plină epidemie de coronavirus, un bărbat din Republica Moldova a pus degeaba pe drumuri două ambulanţe din România şi Republica Moldova ca să poată ajunge acasă. 

Nemulţumit că a fost dat jos la Brăla din autocarul cu care se întorcea în Republica Moldova după ce s-a certat cu şoferul mijlocului de transport, individul s-a gândit să mintă, susţinând că ar fi infectat cu COVID-19, pentru a fi transportat în localitatea de domiciliu.

Bărbatul a fost preluat de un echipaj SMURD din România şi transportat cu ambulanţa până la Cahul, iar de acolo a fost dus cu o altă ambulanţă până la Clinica nr.2 a Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale din Republica Moldova.

”Ca rezultat al examinării, nu au fost depistate semne clinice al infecţiei cu COVID-19 şi persoana, de fapt, a recunoscut că a recurs la o farsă pentru că s-a certat cu un transportator pe teritoriul României. A fost rugat să coboare din mijlocul de transport şi a recurs la această farsă, invocând autorităţilor române că este infectat cu COVID-19 pentru a ajunge pe teritoriul Moldovei. Atunci când ne consolidăm, încercăm să prevenim şi să combatem COVID-19, pe teritoriul Republicii Moldova, atunci când punem în valoare fiecare ambulanţă şi fiecare lucrător medical, cu regret se mai întâmplă şi astfel de situaţii”, a declarat Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătăţii din Republica Moldova.

Gestul bărbatului nu a rămas fără urmări. Acesta a fost preluat de poliţiştii moldoveni şi urmează să îi fie aplicată o sancţiune contravenţională.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: