O tânără de 19 ani, din Brăila, a murit de septicemie după ce medicii i-au uitat o bucată de placentă în corp

O tânără de 19 ani, din Brăila, a murit de septicemie după ce medicii i-au uitat o bucată de placentă în corp

Ana Maria Păduraru, la scurt timp după ce a născut FOTO Facebook/arhiva personală

Fata a născut în urmă cu o lună şi a ajuns la spital, ulterior, de mai multe ori, acuzând dureri. Medicii i-au pus diferite diagnostice, cum ar fi „discopatie lombară” sau „meningită”, dar adevărata problemă, cu iz penal, a ieşit la iveală abia la necropsie.

Caz revoltător la Brăila, acolo unde o tânără mămică, Ana Maria Păduraru, în vârstă de numai 19 ani, a murit la circa o lună după ce a născut, iar familia acuză medicii de neglijenţă criminală.

Părinţii tinerei decedate acum trei zile susţin că fata lor a acuzat dureri abdominale puternice şi o stare generală depreciată la circa 3 săptămâni după ce a dat naştere unui bebeluş perfect sănătos.

Deoarece s-a simţit tot mai rău, ea a apelat la serviciile medicului de familie, care i-a spus să stea liniştită pentru că ar fi normal după naştere să mai simtă dureri.

Lucrurile s-au agravat la scurt timp, motiv pentru care familia a sunat la 112, iar pacient a fost dusă cu ambulanţa la Spitalul nr. 3 din oraşul Brăila. Acolo, după un prim consult, a primit tratament antiinflamator, diagnosticul primit fiind de discopatie lombară.

Nu a fost internată, medicii considerând că nu există suspiciuni că ar putea fi ceva grav. A doua zi, însă, starea fetei s-a agravat, cu febră mare, frisoane şi secvenţe de pierdere a cunoştinţei.

De data aceasta, pacienta a ajuns, tot cu ambulanţa, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Brăila, unde a fost consultată şi internată.

După cum a povestit mama tinerei, doctorii de la Urgenţă i-au pus un alt diagnostic faţă de cel primit la Spitalul 3, respectiv acela de meningită. După numai câteva ore, însă, tânăra a murit.

Familia acesteia a reclamat de la bun început faptul că medicii au tratat cazul cu superficialitate, motiv pentru care au cerut efectuarea unei necropsii, dar au şi reclamat moartea suspectă la Colegiul Medicilor, urmând să depună, din câte afirmă, plângere şi la Parchet.

De altfel, prima concluzie a necropsiei confirmă într-o mare măsură acuzaţiile de malpraxis. În corpul tinerei a fost găsită o bucată de placentă de circa doi cm pătraţi pe care medicii au uitat să o scoată şi care a declanşat o infecţie masivă în organism.

Direcţia de Sănătate Publică Brăila a anunţat că a deschis o anchetă cu privire la acest caz, în vreme ce Poliţia a confirmat că a deschis un dosar penal „in rem” (doar cu privire la fapte, deocamdată) pentru ucidere din culpă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările