Zeci de botoşăneni salvează vieţi din pasiune. Sunt contabili, ingineri sau elevi care merg pe SMURD ca voluntari

Zeci de botoşăneni salvează vieţi din pasiune. Sunt contabili, ingineri sau elevi care merg pe SMURD ca voluntari

Voluntari vor lucra în echipajele SMURD FOTO Adevarul

Zeci de botoşăneni s-au înscris ca voluntari în cadrul ISU. Au vârste diferite şi lucrează în domenii diverse. Unii sunt şoferi, alţii ingineri sau chiar contabili şi elevi. Aceştia lucrează benevol ajutând echipajele SMURD la intervenţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

În judeţul Botoşani 47 de voluntari se pregătesc să se alături Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani. Aceştia vor fi instruiţi şi vor lucra pe echipajele SMURD dând o mână de ajutor medicilor şi asistenţilor. Toţi cei 47 lucrează benevol fără să câştige niciun ban.

Ingineri, elevi, contabili salvatori din pasiune
 
La Botoşani există o tradiţie a voluntariatului în situaţii de urgenţă. Peste o sută de botoşăneni au participat deja prin programul ”Salvator din pasiune” derulat de ISU, la sute de intervenţii şi misiuni de salvare, în special pe echipajele SMURD. 

Sunt oameni cu meserii diverse care în timpul liber se dedică, voluntar, ajutorării semenilor. În momentul de faţă 47 de voluntari se pregătesc să se alături echipajelor SMURD. Au meserii diverse, unii sunt ingineri, contabili, sportivi, instructori fitness, elevi sau manageri. Au vârste cuprinse între 16 şi 54 de ani. În perioada 22 febbruarie-1 martie aceştia vor parcurge cursurile de prim ajutor de bază, urmând apoi alte specializări dar şi practica pe ambulanţele SMURD. Până atunci, aceşti vor participa, în această perioadă şi la curs introductiv.
 
Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: