Reţea de contrabandă cu ţigări din Republica Moldova, desfiinţată cu mascaţii la Botoşani

Reţea de contrabandă cu ţigări din Republica Moldova, desfiinţată cu mascaţii la Botoşani

O parte din suma de bani capturată de poliţişti FOTO Poliţia de Frontieră

Poliţiştii de frontieră, cu ajutorul mascaţilor, au reuşit să desfinţeze o puternică reţea de contrabandă cu ţigări ce opera în Botoşani. Mai multe persoane au fost audiate, iar o sumă consistentă de bani a fost confiscată.

Sâmbătă dimineaţă, 19 februarie, pe teritoriul judeţului Botoşani a avut loc o acţiune maraton a poliţiştilor de frontieră în cooperare cu mascaţii de la IGPR. 

Au fost efectuate 11 percheziţii în mai multe localităţi din judeţ şi au fost audiate numeroase persoane, inclusiv botoşăneni bănuiţi de trafic cu ţigări. 

Miza acestei acţiuni au fost capturararea şi desfinţarea unei puternice reţele de trafic cu ţigări de contrabandă, din Republica Moldova, care acţiona pe zona de graniţă a României, în judeţul Botoşani. 

În urma percheziţiilor au fost făcute capturi mari: nu mai puţin de 23.600 de lei, 9.000 de euro, 8 telefoane mobile, cartele SIM, dar şi o barcă pneumatică. 

Totodată în timpul monitorizării grupării au fost confiscate nu mai puţin de 340.000 de ţigarete de contrabandă în valoare de 212.500 lei. 

Grupul de contrabandişti era bine organizat, cu grupări specializate pe diferite activităţi. Unii introduceau ţigările în ţară, deobicei cu ajutorul bărcilor pneumatice peste Prut, alţii le colectau şi distribuiau, în timp ce un alt grup le punea în vânzare. 

 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările