Sabin Ilieşi, fostul şef al Direcţiei Finanţelor Publice, condamnat la 4 ani şi jumătate de închisoare cu executare

Sabin Ilieşi, fostul şef al Direcţiei Finanţelor Publice, condamnat la 4 ani şi jumătate de închisoare cu executare

FOTO: mesagerul.ro

Fostul şef al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bistriţa-Năsăud, consilier judeţean, prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” şi lider PNL şi mai apoi membru PDL Sabin Ilieşi a fost condamnat astăzi de către Tribunalul Bistriţa-Năsăud la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare.

Ştiri pe aceeaşi temă


După un proces care s-a întins pe mai bine de trei ani, Tribunalul Bistriţa-Năsăud l-a condamnat pe Sabin Ilieşi la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare. Acesta a fost acuzat de trafic de influenţă, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi corupţie. Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Sabin Ilieşi la finalul anului 2009.

Potrivit procurorilor, în perioada octombrie-noiembrie 2005, când Sabin Ilieşi era consilier judeţean al PNL, i-a pretins unui administrator de firmă 6.000 de euro pentru a interveni pe lângă comisarul şef al Gărzii Financiare, pentru un control fără probleme la societatea comercială în cauză.

De asemenea, procurorii susţin că în 2006, acesta ar fi pretins altei persoane 1500 de euro, promiţând că o va ajuta pe fiica persoanei respective să câştige concursul pentru ocuparea unui post de consilier juridic în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.

În următorul an, Sabin Ilieşi a redactat împreună cu Ioan Bătrâncea  în fals două înscrisuri pentru Universitatea de Vest „Vasile Goldiş”.  Procurorii mai susţin că acesta se folosea adesea de funcţia de prodecan al Facultăţii de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” pentru a interveni la promovarea anumitor examene sau chiar mărira notelor anumitor studenţi, contra unor sume de bani sau alte foloase.

Potrivit apropiaţilor lui Sabin Ilieşi, acesta intenţionează să facă apel, considerându-se nevinovat.

Vă recomandăm:

Un poliţist din IPJ BN şi un vameş, implicaţi în afacerea cu alcoolul ilegal de la Şieu Măgheruş. Alcoolul era prezentat ca soluţie antimucegai

Director din Ministerul Mediului, reţinut după ce a luat şpagă, printre altele, o excursie în insulele Mauritius

 

 


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările