Un poliţist din IPJ BN şi un vameş, implicaţi în afacerea cu alcoolul ilegal de la Şieu Măgheruş. Alcoolul era prezentat ca soluţie antimucegai

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: D.I.I.C.O.T.
FOTO: D.I.I.C.O.T.

Se pare că din gruparea destructurată de D.I.I.C.O.T. Cluj făceau parte şi poliţişti şi vameşi. Pentru a trece cu bine de controalele din trafic, alcoolul era prezentat drept soluţie antimucegai. Ajuns la destinaţie, alcoolul devea incolor cu ajutorul unei picături de acid citric.


"În alcool se pune o anumită substanţă care nu schimbă calitatea ci doar culoarea, din transparent, alcoolul devine roze. Este doar o măsură de sigurantă în caz că transportul va fi oprit de poliţie. Ulterior, când marfa ajunge la destinaţie, în cantitatea de alcool se pune o picătură de acid citric, celebrul Hellas, iar în acest mod alcoolul devine transparent," explică un anchetator pentru Evenimentul Zilei.

Reţeaua era condusă de omul de afaceri din Baia Mare, Ioan Păcurar, care a început producţia de alcool la Şieu Măgheruş în cursul lunii iunie 2012, după ce a achiziţionat fabrica de la bistriţeanul Titus Iliuţă, şi el certat cu legea şi chiar reţinut mai bine de doi ani.

Omul de afaceri din Baia Mare s-a împrietenit cu vameşul bistriţean care trebuia să-i controleze afacerea, dar şi cu un poliţist din cadrul IPJ Bistriţa, care făcea mici servicii pentru Ioan Păcurar.


Potrivit anchetatorilor, vameşul Teodor Nat era obligat să verifice dacă fabrica de la Şieu Măgheruş producea alcool deşi nu avea avizele necesare. Vameşul a aplicat nişte sigilii, care însă permiteau funcţionarea fără niciun fel de problemă a instalaţiilor.

Anchetatorii au probe că vameşul Teodor Nat chiar l-ar fi avertizat de câteva ori pe patronul fabricii de alcool că urmează să fie verificat de către Direcţia Vamală Bistriţa.

Nu doar vameşul îl ajuta pe Ioan Păcurar să-şi desfăşoare activitatea fără nicio problemă, ci şi Virgil Gheţe, un subcomisar de la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Bistriţa.

Cei doi s-au întâlnit chiar în parcarea IPJ, poliţistul ar fi primit o sumă de bani în schimbul verificării unei maşini a unei echipe operative care-l supraveghea pe Ioan Păcurar. Întâlnirea celor doi a fost monitorizată de SRI.

Vameşul nu a fost reţinut, în timp ce poliţistul afost reţinut pentru doar 24 de ore, după care acesta s-a făcut nevăzut, internându-se de urgenţă în Spitalul de Urgenţă Judeţean, cu diagnosticul de diabet zaharat. Virgil Gheţe le-ar fi declarat anchetatorilor că a vrut să-l ajute pe Ioan Păcurar ca pe un simplu cetăţean.


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite