Primarul condamnat penal din Sângeorz Băi, care s-a filmat în timp ce îşi umilea fiica, a depus jurământul

Primarul condamnat penal din Sângeorz Băi, care s-a filmat în timp ce îşi umilea fiica, a depus jurământul

Traian Ogâgau a fost validat pentru un al doilea mandat. FOTO: Primăria Sângeorz Băi

Traian Ogâgău a fost validat pentru un al doilea mandat de primar al localităţii Sângeorz-Băi, în ciuda condamnării penale la 1 an de închisoare cu suspendare. Edilul a devenit celebru în toată ţara după apariţia în spaţiul public a filmărilor în care îşi abuza şi umilea fiica de 14 ani.

Ceremonia de investire pentru cel de-al doilea mandat de primar a lui Traian Ogâgău a avut loc, joi, la Centrul Cultural „Iustin Sohorca”,  din Sângeorz-Băi. La depunerea jurământului au asistat susţinători şi simpatizanţi ai acestuia. Alături de noul Consiliu Local, Ogâgau a jurat să respecte Consituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să-şi îndeplinească îndatoririle care îi revin odată cu această funcţie şi să respecte normele de conduită profesională şi civică, a jurat toate acestea hotărât să înceapă un nou capitol în dezvoltarea comunităţii, alături de noua echipă a Consiliului Local. 

 

Condamnat la închisoare


 
Traian Ogâgău, primarul din Sângeorz-Băi, proaspăt reales după apariţia în spaţiul public a filmărilor în care îşi abuza şi umilea fiica de 14 ani, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Cluj într-un dosar în care a fost trimis în judecată pentru că a refuzat să sufle în etilotest, precum şi prelevarea de mostre biologice.
Dosarul în care a fost condamnat Traian Ogâgău a fost deschis în 2016, când primarul a fost oprit de un echipaj de poliţie, iar agenţii i-au cerut să sufle în etilotest. Edilul a refuzat să sufle în etilotest, dar şi să i se preleveze mostre biologice, scrie publicaţia Bistriţeanul. El a susţinut atunci că întreaga scenă este „o făcătură”, mai scrie site-ul menţionat. Cineva ar fi anunţat poliţia că primarul s-a urcat băut la volan, iar un echipaj l-a oprit. Edilul a fost trimis în judecată în 2018, iar în vara acestui an, Judecătoria Năsăud s-a pronunţat în cazul său: Ogâgău a primit un an de închisoare cu suspendare, urmarea unui curs de legislaţie rutieră şi 80 de zile de muncă în folosul comunităţii.  
 


Validat de Judecătorie


 
Judecătoria Năsăud a validat mandatul primarului ales al oraşului Sângeorz-Băi, Traian Ogâgău, care a candidat ca independent la scrutinul din 27 septembrie, relatează TimpOnline.ro. Instanţa a respins totodată cererile de invalidare formulate de viceprimarul Virgil Dumitru şi de PSD Bistriţa-Năsăud prin preşedintele Radu Moldovan.   Conform legii, hotărârea poate fi atacată cu apel la Judecătoria Năsăud. 
Prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha, a semnat, miercuri, ordinul de încetare înainte de termen a mandatului obţinut în 2016 de primarul din oraşul Sângeroz-Băi, Traian Ogâgău.   
Ordinul a fost semnat „ca urmare a condamnării prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea executării pedepsei”, precizează un comunicat al Prefecturii Bistriţa-Năsăud. 
Reprezentanţii instituţiei au precizat, pentru News.ro, că este vorba despre încetarea mandatului pentru care Ogâgău a fost ales în 2016, întrucât Judecătoria Năsăud nu validase încă mandatul pentru care Traian Ogâgău a fost reales la 27 septembrie 2020.   
 

Reales cu 65% din voturi

 
Traian Ogâgău a fost condamnat, în luna iulie a acestui an, de către magistraţii Judecătoriei Năsăud, la un an de închisoare cu suspendare şi un termen de supraveghere de doi ani, pentru comiterea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. El a contestat sentinţa Judecătoriei Năsăud, însă marţi, 13 octombrie, Curtea de Apel Cluj a menţinut decizia instanţei de fond.   
Ogâgău a fost reales la scrutinul din 27 septembrie, la care a candidat independent, cu peste 65% din voturi. El a fost susţinut tacit la aceste alegeri de PNL, care nu a avut candidat pentru Primăria Sângeroz Băi. Edilul, la rândul său, a postat mai multe fotografii pe Facebook în care îşi exprima susţinerea pentru echipa PNL, utilizând inclusiv sigla PNL pe fotografii ale sale.   
Ogâgău a intrat în atenţia opiniei publice după ce au apărut imagini filmate chiar de el, în care o pune pe fiica sa să stea în genunchi, dezbrăcată de la brâu în sus şi o umileşte.  
 
 
Vă mai recomandăm
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările