Pestă porcină africană, confirmată în două fonduri de vânătoare din judeţul Bistriţa-Năsăud

Pestă porcină africană, confirmată în două fonduri de vânătoare din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prefectura Bistriţa-Năsăud a anunţat, joi după-amiază, că au fost confirmate două cazuri de pestă porcină africană la porci mistreţi, în două fonduri de vânătoare din judeţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

”În urma confirmării pestei porcine africane la porci mistreţi din două fonduri de vânătoare, unul la Figa, iar altul la Sâniacob, la propunerea Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Bistriţa-Năsăud, prefectul judeţului a convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor (C.L.C.B.) în data de 31.12.2020, în vederea aprobării «Planului de măsuri pentru controlul şi combaterea pestei porcine africane la porcii domestici de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud». Printre măsurile prevăzute de planul adoptat pentru zonele în care au fost confirmate cazuri de PPA la mistreţi, se numără vânarea, în termen de 60 de zile, a mistreţilor, prin metode de vânătoare care nu dislocă efectivul, urmând ca mai apoi să fie testaţi atât virusologic, cât şi serologic”, a transmis, joi, Prefectura Bistriţa-Năsăud.
 
De asemenea, se vor efectua inspecţii/patrulări zilnice de către gestionarii fondurilor de vânătoare, dar şi supravegherea exploataţiilor de porci domestici din zona infectată.
 
Zonele afectate sunt: FV 33 Figa, FV 32 Sâniacob, FV 35 Bozieş, FV 34 Malin, FV 20 Mintiu şi FV 21 Măgheruş.
 
Zone infectate: localităţile Agrişu de Jos, Agrişu de Sus, Beudiu, Bidiu, Bozieş, Bretea, Cheţiu, Chintelnic, Chiraleş, Coasta, Cristur-Şieu, Dumbrava, Enciu, Feleac, Figa, Malin, Nuşeni, Podirei, Rusu de Sus, Rusu de Jos, Sâniacob, Şieu-Odorhei, Şieu-Sfântu, Şintereag, Şintereag-Gară, Şirioara, Viţa.
 
Zona tampon: localităţile Apatiu, Arcalia, Blăjenii de Jos, Beclean, Blăjenii de Sus, Caila, Chiochiş, Chiuza, Cireşoaia, Crainimăt, Cociu, Coldăru, Corvineşti, Floreşti, Lechinţa, Matei, Măluţ, Mogoşeni, Săsarm, Sigmir, Strugureni, Şieu-Măgheruş, Tăure, Ţigău, Ţentea, Vermeş, Valea Măgheruşului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările