Transport public civilizat în Baia Mare. 20 de autobuze noi au intrat în circulaţie

Transport public civilizat în Baia Mare. 20 de autobuze noi au intrat în circulaţie

Autobuzele noi circulă pe toate rutele din Baia Mare FOTO: Adevărul

Băimărenii care folosesc transportul public în comun au acum un nou motiv de bucurie. Începând de luni, 4 martie, 20 de autobuze noi au intrat în circulaţie, pe toate rutele din municipiu, inclusiv în cartierele Ferneziu, Firiza, Valea Borcutului sau Vasile Alecsandri.

 

Astfel, toate autobuzele societăţii Urbis care circulă pe raza oraşului în acest moment, sunt noi. Cele vechi au fost scoase din uz, fiind lăsate pe trasee doar autobuzele noi, Solaris Urbino şi cele marca Mercedes, achiziţionate în anii trecuţi. Din septembrie, odată cu finalizarea lucrărilor de extindere a liniei de troleibuz şi în cartierul Vasile Alecsandri, vor fi introduse în circulaţie şi 8 troleibuze noi, marca Solaris Trolino. La finalul anului alte 10 noi autobuze vor ajunge în Baia Mare, urmând ca parcul auto al societăţii Urbis să aibă un total de 38 de mijloace de transport public în comun, noi şi moderne.
 
Investiţia totală este de 11 milioane de euro, aceasta fiind suportată de societatea Urbis şi garantată de Primăria Baia Mare. Odată cu introducerea noilor autobuze, modificări au fost aduse şi pe partea de control. Astfel, controalele vor fi mai dese, iar pe lângă controlori îşi vor face simţită prezenţa şi agenţii Poliţiei Locale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: