Tot mai mulţi români caută în arhivele spitalelor ora exactă la care s-au născut. Cum se folosesc de această informaţie

Tot mai mulţi români caută în arhivele spitalelor ora exactă la care s-au născut. Cum se folosesc de această informaţie

Horoscop-astrogramă FOTO Shutterstock

Printre multe cereri la care au de răspuns angajaţii unui spital din România se numără şi cele privind ora naşterii unor persoane. La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare cei care lucrează la arhivele instituţiei medicale răspund zecilor de cereri depuse în acest sens. Motivul pentru care băimărenii au nevoie de aflarea datei naşterii este întocmirea unei astrograme personale.

Avalanşa mare de cereri pentru aflarea orei naşterii a fost înregistrată în anul 2017, când băimărenii, curioşi să afle cum le influenţează astrele ora naşterii, dar şi ce impact au asupra stării lor emoţionale, au depus zeci de cereri lunar. În ultimele 12 luni, angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare au trebuit să răspundă la 26 de astfel de cereri. 
 
„Informaţiile pe baza cărora sunt căutate cererile pentru ore de naştere în arhivă sunt numele şi prenumele mamei, adresa şi data când aceasta a născut. Cererea urmează mai apoi procedura referitoare la circuitul intern al documentelor: ajunge la conducere cu mapa zilnică de corespondenţă, se repartizează Biroului Juridic unde se verifică, se transmite o copie la Arhivă pentru comunicare date şi se redactează răspunsul către solicitant. După semnarea adresei de răspuns de către manager, un exemplar se depune la Registratură pentru a fi comunicat solicitantului”, a declarat Vasile Pop, directorul interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.
 
Termenul de răspuns la solicitări, stabilit prin regulile interne este de 15 zile lucrătoare. Conform Nomenclatorului arhivistic, confirmat de Direcţia Judeţeană a Arhivelor Naţionale, termenul de păstrare al Registrelor de evidenţă a naşterilor este permanent, cu menţiunea că până în anul 2015, acestea aveau termen de păstrare de 25 de ani. Cel mai vechi registru de evidenţă a naşterilor aflat la arhiva Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare este din anul 1957.
 
„Astrograma ne vorbeşte despre poziţia cerului în momentul naşterii. Există, astfel, foarte mulţi indicatori care ne ajută să vedem o predispoziţie a omului în plan spiritual, psihologic sau emoţional. În funcţie de ora naşterii se găsesc predispoziţii mult mai clare. Ora naşterii este, practic, începutul vieţii pe acest corp ceresc care este Pământul şi, din acel moment, încep să se calculeze anumite ritmuri”, a spus Vasile Colopelnic, astrolog.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: