Cum sunt instigaţi localnicii din Borşa să meargă la Înviere: „Nu vor putea să ne aresteze dacă suntem toţi uniţi“

Cum sunt instigaţi localnicii din Borşa să meargă la Înviere: „Nu vor putea să ne aresteze dacă suntem toţi uniţi“

Declaraţia pe propria răspundere care i-a adus dosar penal

Poliţia oraşului Borşa, judeţul Maramureş, a deschis dosar penal după ce un localnic a postat pe reţelele de socializare o postare prin care îi îndemna pe ceilalţi să participe la slujba din noaptea de Înviere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţia oraşului Borşa s-a sesizat despre faptul că pe reţelele de socializare a apărut o postare emisă prin care îndemna in scris publicul să participe la slujba de înviere din data de 19 aprilie a.c., cu menţiunea "Nu vor putea să ne amendeze sau să ne aresteze dacă suntem toţi uniţi!!! Dă-i mai departe". 
 
Declaraţia pe propria răspundere avea trecut la nume şi prenume „creştin ortodox“ şi la locul deplasării „Merg la învierea domnului Iisus Hristos“. 
 
Postarea a fost publicată şi distribuită inclusiv de alte persoane. În urma verificărilor efectuate a fost identificată persoana care a postat declaraţia pe propria răspundere ataşată şi a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus. Organele abilitate au întocmit dosarul penal nr.472/P/2020 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "Instigare publică" faptă prevăzută şi pedepsită de Art.368 alin.1 Cod penal
 
Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: