O fetiţă de 13 ani, fără boli şi nevaccinată, a murit de COVID-19. I-au cedat pe rând toate organele

O fetiţă de 13 ani, fără boli şi nevaccinată, a
murit de COVID-19. I-au cedat pe rând toate organele

FOTO arhivă Adevărul

Copila a fost internată pe secţia de Pediatrie  a Spitalului de Urgenţă din Bacău cu o saturaţie a oxigenului în sânge de 60% şi insuficienţă respiratorie. Fetiţei i-au cedat pe rând toate organele, iar în pofida eforturilor depuse de medici pentru a o salva, nu s-a mai putut face nimic.

Un caz tulburător s-a înregistrat luni, 18 octombrie, la Bacău. O fetiţă de 13 ani a mers la medicul de familie, acuzând o stare de rău. A fost trimisă imediat la secţia de Pediatrie a Spitalului de Urgenţă din Bacău, unde medicii au constatat că avea o saturaţie a oxigenului în sânge de 60% şi insuficienţă respiratorie.

A fost internată la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă din Bacău, fiind preluată de doi medici de specialitate, unul de la ATI şi unul de la Pediatrie. „Din păcate, după internare, supravieţuirea a fost de scurtă durată”, a declarat Adina Lupu, directorul medical a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Bacău, pentru Ziarul de Bacău.

Medicii au asistat neputincioşi cum copilei îi cedează pe rând toate organele, în condiţiile în care a maifestat o formă fulminantă de pneumonie hemoragică.

„Este impresionant faptul că fetiţa nu avea nicio patologie, nu avea malformaţii congenitale şi nicio afecţiune cronică”, mai spune medicul Adina Lupu. Potrivit acesteia, astfel de situaţii se întâlneau la sugarii cu Covid-19, în valul al treilea al pandemiei, însă acum, în al patrulea val, sunt afectaţi mai mult adolescenţii.

A mers la şcoală, desi se simţea rău

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Bacău susţin că fata a mers la şcoală după o perioadă de absenţă, dar nu se simţea deloc bine, iar directorul şcolii a sunat-o pe mama fetei pentru a insista să o ducă la medic.

„Fetiţa de 13 ani era elevă în clasa a VII-a la o şcoală din mediul rural. Aceasta nu s-a mai prezentat la cursuri din 4 octombrie până pe 8 octombrie. Pe 11 octombrie, după zilele de weekend, a revenit, iar profesorul de la prima oră a sesizat starea de sănătate precară a elevei şi a luat imediat legătura cu familia pentru a veni să o ia acasă, întrucât fata avea febră şi nu se simţea bine.

Şi directorul şcolii a sunat-o personal pe mama fetei şi a insistat să o ducă imediat la un medic. Din informaţiile pe care le avem de la Direcţia de Sănătate Publică Bacău, în data de 12 octombrie, familia s-a prezentat cu fetiţa la medicul de familie, care a sunat la 112. Echipajul de pe Ambulanţă i-a recoltat probe pentru testarea Covid-19 şi a transportat-o la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, unde s-a decis internarea ei direct la ATI” a precizat Inspectoratul Scolar Judetean Bacău.

Decesul fetei de 13 ani a fost confirmat şi de Grupul de Comunicare Strategică.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Ce a păţit o pacientă vindecată de COVID căreia şeful i-a cerut să nu mai tuşească. Opinia medicului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările