Evadare la Penitenciarul Târgu Ocna. Individul ar fi mărturisit, înainte să dispară, că se teme pentru viaţa lui

Evadare la Penitenciarul Târgu Ocna. Individul ar fi mărturisit, înainte să dispară, că se teme pentru viaţa lui

Deţinutul evadat de la Penitenciarul Târgu Ocna FOTO IPJ Bacău

Incidentul a fost raportat marţi, în jurul prânzului, iar zona a fost împânzită de filtre de Poliţie. Persoana căutată are 19 ani, este din judeţul Vrancea şi ispăşea o pedeapsă pentru tâlhărie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un tânăr din Vrancea, închis pentru tâlhărie, a evadat, marţi, din Centrul Educativ Târgu Ocna. Pe nume Ionel Barbu, tânărul în vârstă de 19 ani a pus în alertă întreaga Poliţie judeţul Bacău.

Imediat după ce agenţii de pază şi-au dat seama că Ionel Barbu a evadat (lucru care s-ar fi întâmplat în jurul prânzului, marţi) s-a dat alarma de mobilizare de forţe. Din primele informaţii, se pare că Barbu a sărit gardul unităţii şi a dispărut fără urmă.

În vederea capturării persoanei internate, au fost dispuse măsuri specifice: sesizarea Poliţiei Staţiunii Târgu Ocna, Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tg. Ocna, Penitenciarului- Spital Tg. Ocna, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii.

Există o serie de indicii că tânărul ar fi fost agresat sau ameninţat cu agresarea înainte de a evada. Surse din anchetă ne-au dezvăluit că acesta ar fi mărturisit unui alt deţinut, cu puţin înainte de a evada, că se teme pentru viaţa lui.

Nu se ştie deocamdată cine şi de ce l-ar fi ameninţa pe tânăr, aceste aspecte urmând să fie clarificate pe parcursul anchetei penale declanşate în urma evadării.

Ionel Barbu era reţinut la Centrul Educativ Târgu Ocna fiind sancţionat cu măsura educativă pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată, faptă pentru care a a fost condamnat la un an de închisoare.

„Fapta în cauză constituie evadare şi se pedepseşte conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la şase luni la trei ani. La momentul părăsirii Centrului Educativ, persoana internată era îmbracată cu: hanorac negru, pantaloni tip trening – negri. Pentru orice  informaţie cu privire la  persoana în cauză, apelaţi numărul unic de urgenţă 112 sau Centrul Educativ Târgu Ocna, la numărul de telefon: 0234-344434″, au anunţat autorităţile. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: