O fetiţă de 9 ani este în comă după ce şi-a tăiat gâtul într-un geam. Familia şi-a dat acordul să-i fie prelevate organele, însă medicii băcăuani afimă că acest lucru nu este posibil

O fetiţă de 9 ani este în comă după ce şi-a tăiat
gâtul într-un geam. Familia şi-a dat acordul să-i fie prelevate organele, însă
medicii băcăuani afimă că acest lucru nu este posibil

Medicii au încercat timp de o oră să o resusciteze pe micuţă

O fetiţă de 9 ani din comuna Cleja a ajuns în stare foarte gravă la Spitalul de Pediatrie din Bacău după ce, în timp ce se juca cu fratele său, şi-a tăiat gâtul în geamul unei uşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Copiii erau singuri acasă, ambii părinţi fiind plecaţi la muncă. Din joacă, fetiţa de 9 ani a trecut în fugă printr-un geam şi şi-a secţionat o venă principală din zona gâtului. Băieţelul s-a speriat şi a anunţat vecinii, care au găsit-o pe copilă căzută pe podea într-o baltă de sânge.

Două echipaje ale Ambulanţei s-au chinuit aproape o oră să o resusciteze pe micuţa intrată în şoc cardio-respirator. Copila a fost operată de urgenţă şi se află acum la Terapie Intensivă, iar medicii băcăuani au spus de la bun început că şansele de supravieţure sunt extrem de reduse.

La 24 de ore de la operaţie, medicii băcăuani sunt şi mai sceptici cu privire la şansele de supravieţuire ale copilei. Din acest motiv, în cursul zilei de sâmbătă, familia şi-a dat acordul ca organele micuţei să fie prelevate.

Cu toate că părinţii speră ca măcar organele fiicei lor să salveze vieţi, medicii afirmă că acest lucru este imposibil, deoarece copila are un debut de diabet.

 “Este vorba despre un diabet dobândit de la pierderea masivă de sânge. Din acest motiv niciun organ al fetiţei nu va fi compatibil”, a explicat Aurelia Ţaga, director al Spitalului de Pediatrie din Bacău.

Alte articole:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările