Se pune gazonul pe noul stadion „Francisc Neumann” din Arad. Arena va fi inaugurată la începutul anului 2020

Se pune gazonul pe noul stadion „Francisc Neumann” din Arad. Arena va fi inaugurată la începutul anului 2020

Se montează gazonul pe noul stadion din Arad FOTO Facebook/Gheorghe Falcă

Construcţia noului stadion din Arad a demarat în urmă cu patru ani. Lucrările sunt acum în stare avansată, arena urmând să fie inaugurată în 2020.

GALERIE FOTO din timpul construcţiei

Construcţia stadionului „Francis Neuman” a început efectiv în 2015, după demolarea vechii arene. Cu toate că au fost dificultăţi, pauze şi întârzieri, acum lucrările sunt avansate. Zilele trecute a început punerea gazonului pe noua arenă. Au fost deja montate scaunele la cele două peluze, instalaţia de nocturnă este funcţională, băncile de rezerve sunt şi ele la locul lor. Una dintre cele mai importante proiecte ale administraţiei locale de după Revoluţie se apropie de final. Reprezentanţii municipalităţii dau asigurări că arena va fi inaugurată în prima parte a anului 2020. 
 
Cu toate acestea, au apărut în spaţiu public informaţii că lucrarea nu respectă cerinţele Federaţiei Române de Fotbal.

Cei de cei de la Primăria Arad au transmis că lucrările au fost executate respectându-se întru totul proiectul elaborat în conformitate cu regulamentul FRF.
 
„Primăria Municipiului Arad păstrează în permanenţă legătura cu reprezentanţii FRF, mai ales pe probleme de amenajare a arenei, asfel încât aceasta să corespundă standardelor categoriei din care face parte. În ceea ce priveşte calitatea lucrărilor executate, ne exprimăm regretul pentru superficialitatea evaluării lor, mai cu seamă că acest <audit> a fost făcut de persoane neavizate, cu modeste cunoştinţe în domeniul construcţiilor. Probabil astfel se explică faptul că nu se cunosc noţiuni elementare cum ar fi de exemplu că treptele sunt din beton prefabricat şi urmează colmatarea şi etanşarea rosturilor cu material elastic. În consecinţă, arena nu <crapă>”, au anunţat cei de la Primăria Arad.

FOTO Ghidularadean.ro
 
În privinţa lucrărilor de montare a gazonului, acestea continuă, iar executantul lor dă asigurări că până la finele săptămânii viitoare, întreaga suprafaţă de joc va fi verde. De montarea suprafeţei de joc se ocupă firma Rulouri de Gazon, care s-a ocupat şi de Arena Naţională din Bucureşti şi noul stadion „Ion Oblemenco” din Craiova.

 
„Lucrările au fost întradevăr sistate câteva zile din cauza ploilor ce au împiedicat decopertarea rulourilor din fermă. Chiar şi aşa, angajaţii firmei au fost prezenţi la stadion şi au montatgazonul artificial”, au comunicat cei de la Primăria Arad. 
 
Valoarea investiţiei se ridică la 14 milioane de euro şi se face exclusiv cu bani din bugetul local.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: