Prorectorul Universităţii de stat din Arad şi-a dat demisia după ce a fost acuzat de plagiat: „Vreau să dau un exemplu de bun-simţ, în astfel de situaţii”

Prorectorul Universităţii de stat din Arad şi-a dat demisia după ce a fost acuzat de plagiat: „Vreau să dau un exemplu de bun-simţ, în astfel de situaţii”

Universitatea Aurel Vlaicu Arad FOTO arhivă

Prorectorul responsabil cu relaţiile internaţionale din cadrul Univerşităţii ”Aurel Vlaicu” din Arad, prof. univ. dr. Alina Diana Zamfir, şi-a dat demisia din funcţie după ce a fost suspectat de plagiat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Demisia a fost depusă în cursul zilei de miercuri, 15 iulie, de către prorector, deşi aceasta spune că toate acuzele aduse vin în urma unor lupte interne. Mai exact pe site-ul plagiate.ro a fost publicată o suspiciune de plagiat al unui îndrumator de lucrări de laborator, din 2005, ce o are drept autoare pe prof. univ. dr. Alina Diana Zamfir, alături de prof. Dinca şi Florian Harja.

„Eu am fost cercetător în Germania şi niciodată nu am fost acuzată de plagiat, pentru că nu am făcut acest lucru. Acuzaţile la adresa mea se referă la un îndrumător pentru studenţi, ediţia a III-a, revizuită. Acuzele la adresa mea vin ca urmare a luptelor interne din cadrul Univeristăşii ”Aurel Vlaicu”, întrucât vor urma alegeri”, a declarat, pentru ”Adevărul”, prof. univ. dr. Alina Diana Zamfir.

Atac la rectorul univerităţii

De asemenea, aceasta ţine să precizeze că: „Nu are sens să intru în detalii cu privire la situaţia aceasta. Cine îi cunoaşte pe autori ştie dacă li se poate sau nu atribui o asemenea faptă. Însă, întrucât asupra mea planează suspiciunea de plagiat, ceea ce face o persoană să devină incompatibila cu o funcţie de conducere, mi-am înaintat demisia din functia de prorector al Unversităţii Aurel Vlaicu din Arad, pe acest considerent. La fel cum rectorul Universităţii Aurel Vlaicu, prof. univ. dr. Ramona Lile, este în situaţia în care a fost sancţionată de Comisia Naţională de Etică din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale pentru plagiat încă din anul 2012. Eu prin această demisie am vrut să dau un exemplu de bun-simţ prin care să arăt că o persoană suspectată sau acuzată de plagiat nu poate deţine o funcţie de conducere”. 

Prof. univ. dr. Alina Diana Zamfir  mai precizează că are peste o sută de lucrări publicate şi că a avut un discurs în cadrul unei  întâlniri împotriva plagiatului. AICI se poate vedea toată activitatea de până acum a profesoarei.

Rectorul Universităţii Aurel Vlaicu, prof. univ. dr. Ramona Lile, nu a răspuns la telefon pentru a i se putea lua un punct de vedere.

 

Vă mai recomandăm:

EXCLUSIV Becali şi Neţoiu au publicat cărţi plagiate de pe internet! Cum funcţionează afacerea care îi transformă pe puşcăriaşi în oameni de ştiinţă

Gabriel Oprea, acuzat de plagiat. Premierul interimar spune că autorul sesizării este o „sursă de minciuni“ împotriva sa

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările