Viorica Dăncilă, aleasă preşedinte OFSD, la conferinţa femeilor social-democrate

Viorica Dăncilă, aleasă preşedinte OFSD, la conferinţa femeilor social-democrate

Conferinţa OFSD

Europarlamentarul Viorica Dăncilă a fost aleasă, cu unanimitate de voturi, preşedinta femeilor social-democrate. Conferinţa OFSD s-a desfăşurat la Teatrul de Operetă din Capitală.

Conferinta Nationala a Femeilor Social Democrate s-a reunit duminică la Teatrul de Opereta din Capitala, pentru a alege o noua conducere, dupa ce Rovana Plumb a devenit presedinte al Consiliului National al PSD. Cu unanimitate de voturi, europarlamentarul teleormănean Viorica Dăncilă, singurul candidat intrat în cursă, a fost aleasă preşedinte al Organizaţiei Femeilor Social Democrate (OFSD).
 
Prezent la eveniment a fost şi Liviu Dragnea, preşedintele interimar al PSD care şi-a manifestat susţinerea pentru conjudeţeanca sa, pe care a recunoscut că a ajutat-o să intre în politică. ”Cred că pot să spun că pe Viorica eu am ajutat-o să intre în politică. Ea a promovat în politică şi a căpătat experienţă într-un mod sănătos, nu arzând etape. Cred că este o alegere bună să fie preşedinte, în acest moment, al organizaţiei de femei şi cred că va putea să ducă mai departe toate proiectele Rovanei Plumb”, a spus Dragnea.
 
 ”Este pentru mine o mare responsabilitate, în acelaşi timp şi o mare onoare, dar, aşa cum le ştiu eu pe social-democrate, vor da dovadă şi de acum încolo de multă implicare şi ştim cu toate că femeile sunt dintotdeauna implicate şi pun suflet în ceea ce fac, indiferent de domeniul despre care vorbim”, a declarat Viorica Dăncilă, după alegeri .
 
 Reprezentante din Teleorman în Consiliul Naţional
 
La Conferinţa Naţională a OFSD  s-au aflat şi 22 de delegate din partea social-democratelor din Teleorman. Delegaţia a fost condusă de preşedintele organizaţiei de femei a PSD Teleorman, Tatiana Sandu. În cadrul aceluiaşi eveniment, şapte dintre reprezentantele femeilor social-democrate din Teleorman au fost desemnate componente ale Consiliului Naţional al OFSD. Alături de Viorica Dăncilă, ca reprezentante ale Teleormanului din Consiliului Naţional al OFSD mai fac parte Tatiana Sandu,  Cristiana Neicu(consilier judeţean) , Florica Bărbulescu(primar Uda Clocociov), Ioana Magereanu(primar Ştorobăneasa), Violeta Gâdea( viceprimar Segarcea Vale) şi Iuliana Valentina Vişan(viceprimar Zimnicea) .
 
Suntem foarte fericite şi mândre pentru că preşedintele  Organizaţiei de  Femei Social Democrate din România este doamna Viorica Dăncilă, colega noastră din Teleorman, mentorul nostru, profesorul nostru care ne-a învăţat cum să facem plitică şi cum să fim implicate în politică”, a declarat după eveniment Tatiana Sandu, preşedinta OFSD Teleorman.
 
Social-democratele îl susţin pe Dragnea
 
 În cadrul Conferinţei naţionale a OFSD, a fost adoptată o rezoluţie prin care femeile social-democrate îşi arată susţinerea faţă de candidatura lui Liviu Dragnea la şefia partidului. "Femeile social-democrate susţin această candidatură, fiind convinse că Dragnea are forţa şi capacitatea necesare de a conduce partidul, astfel încât anul 2016 să fie unul al victoriei atât la alegerile locale, cât şi la cele parlamentare", a spus Viorica Dăncilă.
 
 Obiectivele noii conduceri
 
Viorica Dancila a anuntat şi câteva dintre obiectivele pe care OFSD le are în vedere pentru perioada urmatoare. Potrivit noului preşedinte, OFSD are datoria să-şi asume responsabilitatea pentru a propune candidaţi la alegerile din 2016. "Este foarte important ca, prin toate initiativele si actiunile noastre, sa incepem sa ne indreptam atentia spre categorii de public dinamice, cu care OFSD a dialogat mai putin pana acum, precum: femeile care lucreaza in mediul academic si cele din cercetare sau stiinta (pentru care am propus recent un amendament special aprobat de PE), femeile care lucreaza in corporatii, femeile care activeaza in domenii preponderent masculine, femeile implicate in societatea civila, femeile care muncesc si traiesc in afara tarii. Trebuie sa invatam sa ne promovam mai mult, si sa promovam actiunile OFSD din teritoriu inclusiv printr-o utilizare cat mai intensiva a Internetului, astfel incat mesajul nostru sa ajunga la toate categoriile de femei din Romania. Este important ca organizatia noastra sa aiba o prezenta constanta in dezbaterea publica, prin puncte de vedere bine conturate cu privire la tematicile de interes, in special cele care tin de familie., a mai spus Viorica Dăncilă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: