Topul celor mai scumpe maşini din lume. Bijuteria pe patru roţi care se vinde cu aproape 5 milioane de dolari

Topul celor mai scumpe maşini din lume. Bijuteria pe patru roţi care se vinde cu aproape 5 milioane de dolari

În topul celor mai scumpe maşini din lume în 2017 se află bolizi de milioane de dolari, maşini considerate adevărate bijuterii pe patru roţi. Cea mai scumpă maşină din lume costă aproape 5 milioane de dolari şi are un exterior acoperit cu praf de diamant.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cele mai scumpe maşini din lume sunt mai mult decât mijloace de transport, o demonstrează topul realizat de site-ul digitaltrends.com. Specialiştii de la digitaltrends.com au comparat preţurile din 2017 şi au realizat un clasament al celor mai scumpe scumpe zece maşini din lume. Maşinile prezente în top nu sunt unicat, ci sunt autovehicule produse în serie, chiar dacă în cazul unora există numai câteva exemplare.
 
În topul celor mai scumpe maşini din lume, pe locul 10 se află Koenigsegg Regera , un vehicul care costă 2 milioane de dolari Maşina are un twin-turbo de 5 litri V8 şi un motor electric de 4,5 kWh. Maşina cântăreşte 3.240 kg. Potrivit specialiştilor de la digitaltrends.com, vehiculul spectaculos ajunge de la zero la 100 de km/h în doar 2,8 secunde, iar în 20 de minute poate atinge  viteza maximă de 400 km/h .

 
Pe locul 9 în topul celor mai scumpe maşini din lume se află Koenigsegg One:1, la preţul de 2 milioane de dolari. Vehiculul are 1.340 CP şi poate ajunge la 440 km/h.  Este unul dintre cele mai rapide automobile fabricate vreodată. Producătorul a construit  doar şase exemple şi fiecare s-a vândut rapid.
Bugatti Chiron de 2,5 milioane de dolari se situează pe locul 8 în topul celor mai scumpe maşini din lume. Vehiculul poate ajunge la 100 km/h în 2,5 secunde, iar viteza maximă este limitată la 420 km/h. 
Locul 7 este ocupat de Ferrari F60 America , o maşină care s-a vândut cu  2,5 milioane de dolari . Ferrari a scos doar  zece exemple din acest model care are la bază modelul F12 Berlinetta. Maşina are sub capotă un V12 de 6 litri care livrează 740 CP, vehiculul ajungând la 100 km/h în doar 3,1 secunde.

 
Locul 6 este ocupat de Pagani Huayra BC , maşină vândută la 2,6 milioane de dolari
Are doar 1.204 kg şi livrează 789 CP.

 
Locul 5 este ocupat de Ferrari Pininfarina Sergio, un vehicul care valorează 3 milioane de dolari. Au fost fabricate doar şase astfel de modele, având un V8 de 4,5 litri şi producând 562 CP .

 
Locul patru este ocupat de ediţia limitată a Bugatti Veyron by Mansory Vivere , o maşină de 3,4 milioane de dolari . Aceasta nu este doar una dintre cele mai scumpe maşini din lume, ci şi una dintre cele mai rapide. Potrivit digitaltrends.com, maşina are  la bază Grand Sport Vitesse Roadster, dar este îmbunătăţită cu un corp superb din fibră de carbon, un nou spoiler, lumini LED modernizate. Viteza maximă la care ajunge este de 409 km/h.

 
Pe locul 3, în topul celor mai scumpe maşini din lume, se află W Motors Lykan Hypersport , un vehicul care costă. 3,4 milioane de dolari.Maşina şi-a făcut apariţia în filmul Furious 7. Are un motor de 3,7 litri, twin-turbo cu şase cilindri, care generează 770 CP.Un exemplar Hypersport a fost achiziţionat de poliţia  din Abu Dhabi pentru patrula rutieră. Vehiculul ajunge la 100 km/h în doar 2,8 secunde, iar viteza maximă este 387 de km/h.
 
Pe locul doi se află Lamborghini Veneno, al cărei preţ ajunge la 4,5 milioane de dolari 
”Otrava” de la  Lamborghini a fost construită pentru a marca cea de-a 50-a aniversare a producătorului auto. Veneno depăşeşte viteza de 100 km/h în 2,9 secunde. 

 
Cea mai scumpă maşină din lume în 2017 este Koenigsegg CCXR Trevita . Preţul acesteia este de 4,8 milioane de dolari. Maşina este atât de scumpă pentru că este acoperită, la propriu, cu diamante.  Producătorul suedez a dezvoltat un nou exterior, în care implică fibrele de carbon sunt acoperite cu o răşină impregnată cu praf de diamant. Vehiculul are un motor V8 de 4,8 litri cu o putere totală de 1.004 CP. Au fost fabricate doar trei exemplare.
 
 
citeste totul despre: