VIDEO Primul zbor al unui tânăr pilot pe o aeronavă militară: „Toate aşteptările mi-au fost depăşite“

VIDEO Primul zbor al unui tânăr pilot pe o aeronavă militară: „Toate aşteptările mi-au fost depăşite“

Andrei Klett învaţă cum să piloteze avioanele Armatei Române

Un tânăr pilot din Sebeş, judeţul Alba, a participat la primul său zbor din cariera militară. Andrei Klett este prezentat de Ministerul Apărării Naţionale în timpul unor simulări de pregătire cu aeronava IAR-99 Standard, precum şi la primul său zbor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Andrei a fost unul dintre cei mai buni elevi ai Colegiului Naţional Militar ” Mihai Viteazul” Alba Iulia şi apoi a învăţat la Academia Forţelor Aeriene ”Henri Coandă”. În prezent este pilot la Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”. 
 
„Unul din elementele principale pentru a deveni pilot este activitatea de simulare a zborului pe aeronava IAR-99 Standard şi pe IAR-99 Şoim. După primul zbor pe aeronava IAR-99 Standard, pot să spun că toate aşteptările mi-au fost depăşite” – sublocotenent Andrei Klett.
 
La Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic absolvenţii Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” de la Braşov se instruiesc în vederea obţinerii brevetului de pilot militar. Felicitări şi cer senin!” au scris pe contul de Facebook al instituţiei, reprezentanţii MApN.

 
IAR-99 Standard şi IAR-99 Şoim sunt avioane româneşti de antrenament, capabile să asigure misiuni de atac la sol (CAS – close air support) precum şi misiuni de recunoaştere.

”După primul meu zbor pe aeronava IAR-99 Standard pot să spun că toate aşteptările mi-au fost depăşite şi poate cea mai minunată senzaţie, zborul cu această aeronavă!”, a spus tânărul pilot.

   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: