Cum îşi spală un cerb coarnele într-o adăpătoare. Imagini inedite din Apuseni

Cum îşi spală un cerb coarnele într-o adăpătoare. Imagini inedite din Apuseni

Cerbul a fost surprins în mediul său natural

Reprezentanţii Parcului Natural Apuseni au publicat noi imagini inedite cu animale sălbatice surprinse în mediul lor natural.

Ştiri pe aceeaşi temă

De această dată, este vorba despre un cerb care îşi spală coarnele într-o adăpătoare naturală. 
 
Camera video a fost amplasată special în zona respectivă, având în vedere că animalele sălbatice trec des pe aici. Recent, la adăpătoarea respectivă a fost filmată o familie de urşi.
 
Activităţile de monitorizare realizate de angajaţii Parcului Natural Apuseni includ şi filmări video ale animalelor, fiind surprinse în utlima perioadă ciute, căprioare, râşi, urşi şi cerbi. Cerbul carpatin (Cervus elaphus) este cel mai mare repre­zentant al copitatelor sălbatice din fauna ţării noastre. 
 
Masculul, denumit cerb (sau taur), ajunge până la 350 kg, iar femela, denumită ciută (sau cerboaică), cântăreşte, în medie, 150 kg.
 

Perioada împerecherii are loc la sfârşitul lunii septembrie şi începutul lui octombrie şi se caracterizează prin boncănit sau muget, când au loc lupte între masculi. Perioada de gestaţie durează 34 săptămâni, femela născînd de obicei un singur pui, în luna aprilie-mai. În judeţul Alba, este întâlnit în special în zona Munţilor Apuseni dar şi în alte zone cu pă­duri de foioase, de amestec sau în păduri de răşinoase din zona montană.
 
Vă mai recomandăm:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările