Suspiciune de coronavirus infirmată oficial în cazul a trei cetăţeni italieni internaţi la Alba Iulia: o femeie cu fiica de 7 luni şi un şofer de camion

Suspiciune de coronavirus infirmată oficial în cazul a trei cetăţeni italieni internaţi la Alba Iulia: o femeie cu fiica de 7 luni şi un şofer de camion

Pacienţii au fost scoşi de la izolare

Femeia de cetăţenie italiană şi fiica acesteia de 7 luni nu au coronavirus. DSP Alba a pezentat rezultatul testelor, care au infirmat posibilitatea infectării cu acest virus.

Ştiri pe aceeaşi temă

Femeia din Italia şi fiica sa de 7 luni, internate luni, 24 februarie, la două săptămâni după sosirea lor în România din regiunea Veneto, în spitalul din Alba Iulia cu febră, au fost diagnosticaţi cu enterocolită. Rezultatele analizelor efectuate pentru coronavirus la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Timişoara sunt negative, iar evoluţia celor doi este favorabilă. Ieri, cei doi pacienţi au fost transferaţi din punctul de carantină stabilit în demisolul Secţiei de Infecţioase - Contagioase a spitalului din Alba Iulia. În cazul unui alt cetăţean italian, care s-a prezentat la secţia de Urgenţă cu febră a fost, de asemenea, infirmat testul pentru coronavirus.

Şi elevii întorşi duminică noaptea din excursia din Italia, dar şi adulţii care i-au însoţit, nu prezentau nici un fel de probleme, în timpul monitorizarii de marţi, 25 februarie. Aceştia vor rămâne, însă, în carantină la domiciliu până la trecerea celor 14 zile, împreună cu toţi membrii familiilor lor. S-a luat decizia ca şi părinţii şi, acolo unde este cazul, fraţii elevilor de la liceul din Alba Iulia care au fost într-o excursie în Italia să fie izolaţi la domiciliu. Ar fi vorba de cel puţin 150 de persoane. Aceleaşi măsuri de izolare vizează şi familiile cadrelor didactice care au însoţit grupul de elevi. Un grup de 45 de elevi şi 6 profesori de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia s-a reîntors, duminică noaptea, mai repede decât era prevăzut, dintr-o excursie din Italia. Ei au fost consultaţi, la sosirea în Alba, de către specialişti şi au plecat apoi fiecare spre casă, urmând să fie monitorizaţi în următoarele două săptămâni, prin întrebări adresate telefonic, cu privire la starea lor de sănătate. 

Medicii de familie pot elibera, începând de ieri, concediu medical pentru persoanele aflate în carantină din cauza coronavirusului - în centrele speciale amenajate de statul român sau în autoizolare la domiciliu. Ministerul Sănătăţii a transmis luni după-amiază către medicii de familie metodologia de eliberare a concediului medical pentru persoanele aflate în carantină din cauza coronavirusului. Anterior, medicii de familie erau în imposibilitatea de a elibera concedii medicale pentru aceste persoane deoarece nu aveau un cod pentru suspecţii de infecţie cu coronavirus. La nivelul judeţului Alba au fost identificate cinci locaţii care pot deservi ca spaţii de carantină pentru persoanele care prezintă simptome asemănătoare cu cele a coronavirusului şi care necesită izolare.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: