Spitalul din Blaj cumpără un RMN cu peste 3 milioane de lei. Licitaţie publică lansată în SEAP

Spitalul din Blaj cumpără un RMN cu peste 3 milioane de lei. Licitaţie publică lansată în SEAP

Spitalul din Blaj va avea RMN. Foto: arhivă Aevărul

Locuitorii Blajului şi cei ai localităţilor învecinate vor putea beneficia, în curând, de investigaţii RMN la Spitalul Municipal din Blaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Spitalul Municipal Blaj a lansat marţi, 28 iulie, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), o licitaţie pentru achiziţia unui scaner cu rezonanţă magnetică nucleară (RMN). Valoarea totală estimată este de 3.361.344,54 de lei, fără TVA.
 
Spitalul Municipal Blaj este singura unitate spitalicească din municipiu, deservind totodată mai multe comune şi sate din zona Podişului Târnavelor. Achiziţia este necesară pentru dotarea unităţii medicale cu aparatură performantă, pentru a îmbunătăţi calitatea actului medical.
 
RMN-ul este o investigaţie de fineţe care aduce un plus decisiv pentru clarificarea unor diagnostice, pentru orientarea abordării chirurgicale, pentru monitorizarea unor tratamente sau post-tratament, fie că vorbim de san, de patologia ginecologică, de patologia neurologică sau neurochirurgicală, de RMN-ul fetal sau de screeningul imagistic al întregului corp.
 
Imagistica prin Rezonanţă Magnetică (IRM) sau Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN) este o tehnologie imagistică modernă care foloseşte combinaţia dintre un câmp magnetic cu o putere foarte mare şi unde radio pentru a produce o imagine cu o claritate superioară a structurilor şi organelor corpului.
 
Examinarea RMN se efectuează pentru diagnosticarea unei game variate de afecţiuni, de la tumori şi boli demielinizante la nivelul creierului, până la leziuni meniscale fine sau leziuni ale arterelor şi venelor.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările