Schimbările de la conducerea unei primării din Alba, contestate în instanţă de un consilier şi de Prefectură

Schimbările de la conducerea unei primării din Alba, contestate în instanţă de un consilier şi de Prefectură

Sediul Primăriei Şibot

Primarul demis al comunei Şibot a contestat în justiţie hotărârea Consiliului local prin care a fost schimbat din funcţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Filimon Vasile Marcel (UNPR), cel care a îndeplinit atribuţiile primarului, în calitate de viceprimar, a dat în judecată la Tribunalul Alba Consiliul local al comunei Şibot, pe noul consilier cu atribuţii de primar, Bonţa Gheorghe, dar şi pe viceprimarul Dacian Herlea.
 
În şedinţa din 29 noiembrie 2019 consilierii locali din Şibot au ales cu 8 voturi din 11 noul primar interimar al comunei, pe liberalul Bonţa Gheorghe. Titulatura exactă a acestuia este ”consilier cu atribuţii de primar”. După ce a fost schimbat din funcţie, Filimon Vasile Marcel a înregistrat la Tribunal două acţiuni în contencios: una prin care solicită suspendarea hotărârii Consiliului Local şi a doua pentru anularea deciziei consilierilor.
 
Înainte de a prelua atribuţiile primarului, în ianuarie 2018, Filimon a fost viceprimar al comunei. În mod normal, acesta ar fi trebuit să revină pe funcţia de viceprimar, dar consilierii locali l-au ”retrogradat” direct la statutul de consilier.
 
Viceprimar a fost ales din nou Dacian Herlea (ALDE), cel care a fost suspendat din funcţie, în septembrie 2019, pentru că nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile. Un proces privind anularea a trei hotărâri din spetembrie 2019, tot referitoare la modificări în conducerea Primăriei Şobot a fost iniţiat şi de Instituţia Prefectului. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările