UPDATE Percheziţii la sediul Primăriei Şibot din Alba. Funcţionari publici suspectaţi de abuz în serviciu

UPDATE Percheziţii la sediul Primăriei Şibot din Alba. Funcţionari publici suspectaţi de abuz în serviciu

Poliţişti din Alba Iulia au efectuat luni, 24 iunie, o percheziţie la sediul Primăriei comunei Şibot în cadrul unui dosar penal.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Un număr de 4 funcţionari sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, abuz în serviciu, folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, fals intelectual, uz de fals şi fals informatic. Aceştia ar fi cauzat, în perioada 2018 - 2019, bugetului acesteia un prejudiciu de peste 230.000 de lei.

Doi dintre angajaţii instituţiei ar fi declarat starea de insolvabilitate a unui număr de 19 persoane fizice, care datorau acesteia suma totală de 226.160 lei, fără a respecta dispoziţiile legale şi procedurile aplicabile în domeniu şi ar fi efectuat modificări şi ştergeri de date informatice privind situaţia fiscală a acestor persoane

Totodată, unul dintre funcţionari ar fi emis un certificat fiscal, pentru o persoană juridică, care atestă date nereale, iar ceilalţi 3 ar fi eliberat, pentru mai mulţi contribuabili, certificate fiscale care atestau o situaţie nereală, fără datorii, ca urmare a emiterii şi înregistrării unor chitanţe care ulterior erau anulate. Tot din cercetări a rezultat şi faptul că trei dintre persoanele vizate de anchetă şi-ar fi însuşit, din casieria instituţiei, suma de 13.756 lei. 
_________________________________________________________________________
Acţiunea poliţiştilor vizează serviciul de taxe şi impozite locale, dar şi biroul primarului. Anchetatorii au ridicat  documente necesare în anchetă.
 
Informaţia a fost confirmată de surse oficiale care spun că ar fi vorba de mai multe neconcordanţe în legărură cu taxele şi impozitele plătite de anumite firme şi persoane către primărie.
 
Există suspiciuni că au fost şterse mai multe datorii ale unor firme dar şi că banii pe taxe şi impozite ar fi fost folosiţi în alte scopuri.
 
Primar al comunei este Marcel Filimon (UNPR), în timp ce viceprimar este Dacian Herlea (ALDE).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: