Muzeul Sării în aer liber la Ocna Mureş, cu sprijin de la Ministerul Economiei

Muzeul Sării în aer liber la Ocna Mureş, cu sprijin de la Ministerul Economiei

Oraşul Ocna Mureş va avea un muzeu al sării. Foto: alba24.ro

În oraşul Ocna Mureş ar putea fi realizat în curând, prin fonduri europene, un muzeu al sării în aer liber. Tot aici se află în stadiu avansat de construcţie un complex balnear.

Ştiri pe aceeaşi temă

Muzeul ar urma să fie amplasat pe actualul câmp de sonde din centrul localităţii. Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, Ministerul Economiei oferă sprijin pentru ca proiectul să poată fi finalizat. 
 
„Astăzi, 27 august 2020, a fost înregistrată la Primăria Ocna Mureş o adresă a ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.
 
Practic este răspunsul ministerului la solicitarea Primăriei oraşului Ocna Mureş de a sprijini colaborarea cu Salina Ocna Mureş pentru a realiza, prin fonduri europene, un muzeu al sării în aer liber, pe locaţia actualului câmp de sonde din centrul oraşului. (…), vă informăm că Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri oferă întregul sprijin pentru derularea acestui proiect.
 
De asemenea Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri îşi manifestă, în cadrul aceleiaşi adrese, disponibilitatea pentru o întrevedere în care să fie stabilite detaliile colaborării şi paşii de urmat pentru realizarea acestui proiect, „Muzeul Sării în aer liber”, în vederea încadrării în termenele şi condiţiile stipulate în Ghidul Solicitantului, astfel încât proiectul propus să poată fi finalizat cu succes.
 
Dacă mai punem la socoteală şi faptul că în sfârşit se face ceva concret pentru construirea unei staţii de recristalizare a sării în Ocna Mureş, avem un tablou la zi a faptului că Ocna Mureş capătă vizibilitate şi acolo, la Bucureşti”, au transmis reprezentanţii Primăriei Ocna Mureş.
 
La Ocna Mureş este în stadiu avansat de construcţie un complex balnear, investiţie în valoare de 6 milioane de euro, fonduri alocate de administraţia locală şi Consiliul Judeţean Alba. Complexul turistic va cuprinde spaţii cu destinaţii multiple: baza de agrement, sală de fitness, restaurant, birouri, săli de tratament terapeutice, recuperare medicală, înfrumuseţare şi sănătate, magazin de echipamente şi produse balneare şi cosmetice, piscină, locuri de joacă pentru copii şi altele. Proiectul va fi finalizat în 2021.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările