FOTO Descoperirea şocantă a unui pescar. Peşte prins într-un elastic de bani, pescuit din râul Arieş

FOTO Descoperirea şocantă a unui pescar. Peşte prins într-un elastic de bani, pescuit din râul Arieş

Peştele pescuit era prins într-un elastic de bani. Foto: Facebook/ Floca Ovidiu

Un pescar aflat la pescuit pe râul Arieş din Apuseni a făcut o descoperire şocantă în momentul în care a scos un peşte din apă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poluarea intensivă a răului Arieş afectează iremediabil fauna acvatică. 

Un pescar a scos din apă un peşte care era prins într-un elastic folosit la păstrarea banilor. Cu alte cuvinte, peştele a intrat în elasticul aruncat în apă care a rămas prins în jurul acestuia. 

În timp, elasticul s-a strâns şi, efectiv, a intrat în corpul peştelui. Pescarul care a făcut descoperirea şocantă a postat fotografii cu peştele pe o reţea de socializare. 

Imaginile au provocat discuţii aprinse în mediul online. 

”Deci sincer nici nu ştiu ce să zic, am rămas pur şi simplu fără cuvinte”, a scris o pesoană, iar o alta a răspuns: ”Pai ne gândim să facem ceva dar nu mai departe cei care locuiesc în preajma Arieşului aruncă tot în apă în loc să pună la tomberon ce aşteptări să avem! E strigator la cer!”.

”Da cred, dar suntem o mână de ei care suntem şocaţi de ce se întâmplă şi neputinciosi, nu putem face prea mult pt că nu interesează pur şi simplu pe nimeni!”, a scris un alt utilizator al reţelei.

Aruieşul este poluat în fiecare an cu sute de tone de materiale din plastic. În fiecare primăvară, din Barajul de acumulare de la Mihoieşti (Câmpeni) sunt scoase cantităţi uriaşe de peturi din plastic şi alte deşeuri aruncate de locuitorii de pe valea superioară a râului. Ultima acţiune de ecologizare a barajului a avut loc în 14 iunie 2019.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: