Cât costă un permis fals de conducere. Doi falsificatori de documente, reţinuţi de poliţişti din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Două persoane au fost reţinute de poliţişti. Fotă: arhivă Adevărul
Două persoane au fost reţinute de poliţişti. Fotă: arhivă Adevărul

IPJ Alba a anunţat reţinerea a două persoane în urma acţiunii desfăşurată marţi, 18 ianuarie 2022, de către poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, la persoane suspecte de falsificarea unor permise de conducere şi certificate de absolvire.

De asemenea, au fost ridicare înscrisuri în legătură cu care există suspiciunea că ar fi false şi au fost puse în executare alte 4 mandate de percheziţie. 

În cursul zilei de marţi au fost efectuate 23 de percheziţii domiciliare, în judeţele Alba şi Cluj, la persoane bănuite de fals, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate la fals material în înscrisuri oficiale. 

Din cercetări a reieşit că persoanele bănuite ar fi întocmit, în fals, diverse documente, precum permise de conducere şi certificate de competenţă profesională, pe care le-ar fi pus la dispoziţia unor persoane, contra unor sume cuprinse între 1.000 şi 3.000 de lei. Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate înscrisuri şi dispozitive electronice, în vederea continuării cercetărilor. 

La sediul Inspectoratului de poliţie Judeţean Alba au fost audiate 17 persoane, faţă de două dintre acestea, un bărbat de 60 şi de ani, din Moldoveneşti, judeţul Cluj şi un bărbat de 30 de ani, din Floreşti, judeţul Cluj, fiind luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore. 

Totodată, în cursul zilei de miercuri, 19 ianuarie 2022, au fost puse în executare alte 4 mandate de percheziţie, din care două în judeţul Hunedoara şi câte unul în judeţele Cluj şi Alba, la alte persoane în legătură cu care s-a stabilit, în urma audierilor care au avut loc, că ar fi implicate în activitatea infracţională.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Ordine Publică, Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului pentru Acţiuni Speciale, Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, iar la acestea au participat şi poliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Vă mai recomandăm:

 

Metoda „cabana”, ultima găselniţă a ţeparilor „de meserie”. Cum acţionează infractorii

 

Imagini de la Revelionul ospătarilor din ianuarie 1989. Cum se distrau chelnerii în anul căderii comunismului VIDEO

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite