Constructorul lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeş - Turda promite finalizarea lucrărilor în 2021

Constructorul lotului 2 al Autostrăzii A10 Sebeş - Turda promite finalizarea lucrărilor în 2021

Pasajul peste calea ferată din apropiere de oraşul Teiuş. Foto: ziarulunirea.ro

Antreprenorul grec al lotului 2 din autostrada Sebeş - Turda promite finalizarea lucrărilor până la mijlocul anului 2021.

Ştiri pe aceeaşi temă

După şase ani de la debutul lucrărilor pentru autostrada A10 Sebeş – Turda, grecii de la Aktor au promis, din nou, finalizarea lotului 2 Sântimbru – Aiud, cei 24,25 de kilometri, aflat într-un stadiu fizic de 85%.
 
Conform promisiunilor făcute de reprezentanţii firmei în faţa secretarului de stat Horaţiu Cosma, lucrările la lotul 2 ar urma să fie finalizate în vara anului 2021, cu 5 ani mai târziu decât termenul contractual. Nu este prima promisiune de acest gen făcută de firma din Grecia reprezentanţilor statului român.
 
De această dată promisiunile par să aibă ceva mai mult fundament. Stadiul fizic este destul de avansat, iar mobilizarea pe şantier este acceptabilă în acest moment, ţinând cont şi de condiţiile meteo.
 
Autostrada Sebeş – Turda va avea o lungime de 70 km, proiectul fiind împărţit în patru loturi. Dintre acestea, se circulă în prezent pe loturile 1, 3 şi 4, reprezentând 40,1 km. Odată cu finalizarea lotul 2 vor fi daţi în trafic 3,45 km din lotul 3, deja finalizaţi, şi 2,2 km din lotul 1, la care se lucrează în această perioadă.
 
Lotul 2 Sântimbru – Aiud (A10)
Constructor: Asocierea Aktor SA – Euroconstruct Trading’98 SRL
Valoare ofertată: 549,3 milioane lei fără TVA
Lungime: 24,25 km
Data semnării contractului: 14 noiembrie 2014
 
Durata: 4 luni proiectare + 18 luni execuţie
Garanţie: 4 ani
Data emiterii ordinului de începere a lucrărilor: 2 decembrie 2014
Stadiul lucrărilor: 85%
 

Vă mai recomandăm şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările