Ce probleme a găsit directorul CNAIR pe şantierul autostrăzii A10. Se ameninţă cu rezilierea contractului VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şantierul autostrăzii în zona alunecării de teren de la Oiejdea
Şantierul autostrăzii în zona alunecării de teren de la Oiejdea

Noul director general al CNAIR schimba tactica în relaţia cu constructorul lotului 2 al autostrăzii Sebeş - Turda şi ameninţă cu rezilierea contractului.

Directorul general al CNAIR S.A., Cristian Pistol, a făcut joi o vizită de lucru pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş-Turda, care ar trebui să fie dat în folosinţă în acest an. Stadiul fizic de construcţie a ajuns la 95%.

“Am verificat lucrările la punctele critice pe care le ştiam deja, si anume km. 19, km. 26 şi km. 40, unde avem mari întârzieri. Totodată, pe tot lotul de autostradă există probleme inclusiv din punct de vedere al siguranţei circulaţiei: nu avem montat parapete median pe mare parte a lotului, marcajele sunt aproape inexistente, la fel şi gardul de protecţie împotriva animalelor”, a transmis acesta potrivit paginii oficiale de pe Facebook a CNAIR.

Directorul CNAIR a constatat că sunt mai multe probleme acest şantier. ”La discuţiile purtate cu managementul companiei Aktor, de fiecare dată am fost asigurat că avem un grafic actualizat, un grafic de care ne ţinem.

Din păcate, însă, în şantier, lucrurile stau diferit. Forţa de muncă este insuficientă pe toate categoriile de lucrări şi nu există aprovizionare corespunzătoare cu materiale. În aceste condiţii, nu văd cum am putea atinge dezideratul propus, acela de a da în trafic acest lot până pe data de 15 noiembrie”, a declarat Cristian Pistol.

VIDEO

Directorul General al CNAIR a solicitat Antreprenorului, un grafic foarte exact al activităţilor cu detalieri şi termene exacte, în special pentru punctele critice, km 19, 26 şi 40. Este vorba despre alunecarea de teren de la Oiejdea, supratraversarea căii ferate în zona Teiuş şi pasajul rutier cu drumul judeţean în zona Sâncrai.

În comunicarea companiei se mai susţine că directorul general a solicitat un necesar al resursei umane, al utilajelor şi materialelor folosite, precum şi modalitatea de alocare a acestora pe tipuri de activităţi.

“Promisiunile în ceea ce priveşte punerea în circulaţie a acestui sector s-au succedat de la un an la altul, începând cu decembrie 2019. Voi fi foarte ferm în a lua anumite decizii, iar dacă antreprenorul nu va reuşi să se încadreze în termenele avansate, voi lua în calcul inclusiv varianta rezilierii”, a mai precizat Cristian Pistol.

Vă mai recomandăm:

Un fost patron de presă şi un fost puşcăriaş, reţinuţi la Alba Iulia pentru înşelăciune şi ameninţare

Povestea dramatică a castelului transilvănean Wesselényi. Ce rol a avut în salvarea orfanilor de război

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite