Aproape 17 tone de azotat de amoniu depozitat în loc neprotejat, confiscate de poliţişti de la o societate din Blaj. Acelaşi tip de substanţă a explodat la Beirut

Aproape 17 tone de azotat de amoniu depozitat în loc neprotejat, confiscate de poliţişti de la o societate din Blaj. Acelaşi tip de substanţă a explodat la Beirut

Îngrăşămintele chimice erau depozitate într-un loc neprotejat, la căldură

Aproape 17 tone de îngrăşăminte chimice depozitate în loc neprotejat şi sute de recipiente care au conţinut insecticide foarte toxice, susceptibile a prezenta riscuri pentru sănătatea populaţiei şi a mediului înconjurător, au fost ridicate de poliţişti în urma unui control efectuat la o societate comercială din Blaj.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit IPJ Alba, la data de 6 august 2020, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, în urma unui control efectuat la un punct de lucru al unei societăţi comerciale din municipiul Blaj, au depistat într-o magazie 487 de recipiente care au conţinut insecticide, clasificate ca foarte toxice, 9 litri şi 8,5 kilograme de produse de protecţie a plantelor cu termenul de valabilitate expirat. 
 
Poliţiştii au mai descoperit faptul că o cantitate de 16.950 de kilograme de îngrăşăminte chimice (azotat de amoniu şi uree) era depozitată în loc neprotejat, în curtea societăţii comerciale. 
 
În cauză cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neluarea măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice şi a produselor de protecţie a plantelor, numai ambalate şi în locuri protejate, şi neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţii de colectare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase.
 
Recipientele, produsele de protecţie a plantelor şi întreaga cantitate de îngrăşăminte chimice au fost indisponibilizate. ”Controalele pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul substanţelor şi deşeurilor periculoase vor continua”, arată IPJ Alba.
 
Peste 2.000 de tone de azotat de amoniu, depozitate de ani buni în portul din Beirut, Liban, au explodat pe 4 august şi au distrus pratic mare parte din capitala libaneză, ucigând cel puţin 150 de oameni, iar câteva mii fiind rănite.+
 
Citeşte şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: